Container-rekord på Aalborg Havn

Godsmængden til Rotterdam fortsætter med at vokse

Det er især en stigende eksport af fødevarer, der trækker væksten på Rotterdam-ruten.

Det er især en stigende eksport af fødevarer, der trækker væksten på Rotterdam-ruten.

AALBORG:Containerruten fra Aalborg Havn til Europas største havn i Rotterdam fortsætter med at slå sine egne rekorder. I den forgangne uge blev ikke færre end 584 containere sendt med ruten.

Dermed blev den hidtidige rekord fra uge 7 i 2012 slået eftertrykkeligt. Den lød på på 544 containere.

Den største del af stigningen stammer fra eksport af fødevarer. I år til dato er der sendt 1853 køle-/frysecontainere fra Aalborg til Rotterdam. Det er mere end en fordobling i forhold til sidste år.

- Det kan være svinekød, rejer fra Grønland, der via Aalborg skal videre ud i verden, fisk, kylling, mejeriprodukter mv. Men det er ikke kun inden for fødevarer, vi kan konstatere stigende aktivitet. Det gælder stort set alle områder, siger account manager Jesper Skatka, Aalborg Havn Logistik.

Når det gælder importen, er der ingen bestemte varegrupper, der dominerer. Måske lige med undtagelse af de talrige Weber-griller, der i en jævn strøm ankommer til Weber-Stephen Nordics lager på Aalborg Havn, hvorfra de enten reeksporteres eller sendes ud på det danske marked.

Selv om containerruten til Rotterdam siden februar har haft to ugentlige anløb til Aalborg mod før ét, blev den nye rekord på 584 containere sat med et enkelt skib. I den forgangne uge var der nemlig kun et enkelt anløb, idet havnen i Rotterdam på grund af pladsmangel måtte aflyse anløb nummer to.

Antallet af containere til og fra Aalborg Havn giver ikke bare travlhed på havnen, men er også udtryk for et generelt stigende aktivitetsniveau i Nordjylland, påpeger havnens adm. direktør Claus Holstein.

- Vi ser i øjeblikket en række nøgletal, som peger i positiv retning for regionen. Det gælder blandt andet beskæftigelsestallene, men helt generelt mærker vi et stigende aktivitetsniveau. Det er glædeligt, siger Claus Holstein.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.