Cykelkup afsløret af sporingsdims

Nordjysk firma bag opfindelse, der er solgt i tusindvis af eksemplarer

Christoffer Mørch er nu genforenet med sin cykel, som dog har fået nogle knubs undervejs.Foto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Christoffer Mørch er nu genforenet med sin cykel, som dog har fået nogle knubs undervejs.Foto: Michael Bygballe Michael Bygballe

AALBORG:Ved hjælp af sporingsudstyr udviklet af et nordjysk firma kunne politiet i Aarhus for nylig forpurre et større tyveri af en række dyre cykler. En trailer med de 12 cykler blev fundet i nærheden af Marselisborg Marina, fordi en af cyklerne ved udstyret med en lille sporingsanordning.

Ejeren af cyklen, Christoffer Mørch fra Aalborg, har haft anordningen af mærket Diims skruet fast på cyklen siden december, da der er tale om en forholdsvis dyr cykel til godt 9000 kroner.

Forrige tirsdag havde han efterladt cyklen, der både var låst og fastgjort til en lygtepæl med kæde, og da han vendte tilbage dagen efter, var cyklen væk.

- Så gik jeg jo ind på Diims-hjemmesiden på nettet og kunne konstatere, at cyklen om aftenen var blevet registreret i Støvring, og det var jo bestemt ikke der, jeg havde efterladt den. Senere blev cyklen registreret i Randers og senere igen i Aarhus, hvor den tilsyneladende stod stille ved Marselisborg Marina, fortæller Christoffer Mørch.

Han kontaktede politiet og fortalte, at cyklen var udstyret med en tracker og hvor den formentlig befandt sig.

- Det førte til, at politiet fandt traileren med de 12 cykler. Der lå også nogle litauiske nummerplader, noget tøj og nogle madpakker, siger Christoffer Mørch, som synes, at det har været en spændende oplevelse at jagte cyklen.

Nordjysk opfindelse

Bag Diims står firmaet Commotive i Rebild, og her er man selvfølgelig godt tilfreds med, at systemet beviser sin værdi:

- Vi ved, at der også er fundet andre ting, der har haft en Diims monteret, blandt andet en bil og nogle Christiania-cykler, fortæller administrerende direktør Mikael Jensen.

Sporingssystemet omfatter en lille tracker, der kan lægges i eller monteres på f.eks. bil, båd, cykel, samt en internetside. De antenner, som registrerer trackerne, er montoret i Post Danmarks biler, som kommer overalt.

Det blev lanceret sidste år, og der er solgt tusindvis af de små Diims’er, som også er ved at skabe interesse hos forsikringsselskaberne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.