Cykeltyverier er på historisk lavt niveau

I 2016 blev der stjålet færre cykler end nogensinde før i nyere tid. Skærpede krav til cykellåse har langtidseffekt, siger forsikringsbranchen

Cykeltyverier er på et historisk lavt niveau, og forsikringsbranchen mener, at skærpede krav til cykellåsene har haft en effekt.Foto: Mikkel Østergaard/Cyklistforbundet

Cykeltyverier er på et historisk lavt niveau, og forsikringsbranchen mener, at skærpede krav til cykellåsene har haft en effekt.Foto: Mikkel Østergaard/Cyklistforbundet

HELE LANDET: Aldrig har cykeltyvene været så tilbageholdende, som tilfældet er i dag. Det tyder de seneste tal fra Danmarks Statistik for anmeldte cykeltyverier på.

Sidste år blev 52.465 cykler meldt stjålet, og selvom det lyder af mange, så er antallet det laveste i de mindst 42 år, statistikken rækker, bemærker Varefakta i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det, at nye tal for de to første kvartaler i 2017 varsler flere gode nyheder for cyklisterne, idet blot 23.045 cykler blev meldt stjålet på de seks måneder. Ydermere nåede man i første kvartal 2017 under 10.000 stjålne cykler på tre måneder, hvilket er en historisk rekord.

Den positive udvikling viser sig også for Nordjylland alene.

Vigtigt med godkendte låse

I brancheforeningen Forsikring & Pension glæder underdirektør Hans Reymann-Carlsen sig over udviklingen.

- Når vi taler om forebyggelse af cykeltyverier, så er ordentligt godkendte låse alfa omega. Og vi kan konstatere, at efter vi indførte skærpede krav til cykellåsene i starten af 90’erne, er der sket dramatisk fald i cykeltyverierne, og det har vist sig at have en langtidseffekt, siger han.

Siden 1993 har forsikringsselskaberne haft et generelt krav om, at cyklen skal være forsynet med en Varefakta-godkendt lås for at få udbetalt erstatning i tilfælde af tyveri.

Låsenes kvalitet forbedret

I 1994 toppede antallet af cykeltyverier med 125.371, og i dag er tallet langt under halvdelen til trods for, at der er adskillige flere cykler på gaden end tidligere.

- Der er ingen tvivl om, at låsenes kvalitet er blevet markant forbedret over årene, og at de skærpede krav, vi indførte dengang, stadig gør en forskel i dag, fortæller Varefaktas administrerende direktør, Heidi Søsted, som tilføjer:

- Der er tre forudsætninger for, at man kan få sin stjålne cykel erstattet. Tyveriet skal anmeldes til politiet, låsen skal være godkendt af Varefakta, og man skal have et udfyldt Varefakta-låsebevis.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.