Cyklister forhindres i at overhale

Stor indsats for at hæve standarden på cykelstier er ikke slået helt igennem, mener cyklistforbundet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Vi har fået gode hovedveje. Men ikke de motorveje, som vi var stillet i udsigt.

Denne melding kommer Dansk Cyklist Forbunds Aalborg-afdeling, der nu retter kritik mod Aalborg Kommune for ikke at opfylde løfterne til standarden i flere cykelprojekter.

Trægt op ad bakke

Foreningen efterlyser især en forbedring af den ny cykelpendlerrute fra midtbyen til universitetet i Aalborg Øst. Den er ikke anlagt med så brede cykelstier, at cyklisterne har god plads til at overhale.

- Især op ad bakke er der forskel i tempoet på cyklisterne, men der er ikke lavet baner med plads til forskellige hastigheder, pointerer talsmand Michael Levisen Nielsen.

Ifølge cyklistforbundet har kommunen søgt Vejdirektoratet om støtte fra en særlig cykelpulje til flere gode tiltag, men der er også søgt om støtte til forbedringer, som ikke er ført ud i livet.

Centrale dele mangler

Har kommunen begået løftebrud?

- Jeg skal ikke kunne sige, om det er et løftebrud, men vi er bekymret for, at nogle centrale dele i projekterne efter vores opfattelse endnu ikke er gennemført her hvor cykelpuljen er ved at udløbe, siger talsmand Michael Levisen Nielsen.

Hvad blev der af service?

En anden mangel er for lidt af den lovede service langs pendlerruterne.

Flere steder er der sat pumper op og standere med temperaturmålere, men cyklistforbundet finder det for uambitiøst og efterlyser mulighed for at købe cykeludstyr og få lavet nødreparationer langs stierne.

Aalborg Kommune afviser kritikken og hæfter sig ved, at en måling af trafikken på pendlerruten mellem midtbyen og universitetet netop viser, at der er sket en stigning i cyklismen med cirka 20 procent.

I øvrigt er der ikke plads til bredere cykelstier på flere af strækningerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.