Sæby

Da Nicaragua besøgte Vorsaa

Spændende input fra den store, barske verden

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mig først - mig først. Eleverne var meget spørgeslystne - og måtte sidde i kø for at kome til, så stor aktivitet var der i salen omkring Læsekaravanens fortælling.

SÆBY:Så lykkedes det - 29. maj kom læsekaravanen endelig forbi Stensnæsskolen i Voerså, hvor 0.–6. klasse fik en levende beretning af karavanens udsendte deltagere - Sira Marie Kjeldal og Karen Morthorst fra IBIS.

Et land, vi nok ikke er ret mange, der kender ret meget til, nemlig Nicaragua kom på det lokale landkort, og publikum fik en masse at vide om både beliggenhed, klimaforhold, skoleforhold, madvarer og befolkning i landet, der ligger 9.288 km. fra Voersaa.

Sira Marie Kjeldal og Karen Morthorst havde godt fat i eleverne med deres historier, videos, billeder, rekvisitter og danse, og de var spørgelystne og måtte væbne sig med tålmodighed, fordi der var da rigtig meget, der skulle fortælles fra turen.

De to Ibis-rejsende formidlede deres oplevelser så alle levede sig ind i, hvordan det egentlig var at besøge Nicaragua. Og der blev danset, snakket på spansk, samt på et sprog, der tilhørte af de første beboere i landet.

Eleverne så, hvordan jævnaldrende børn lever, bor og bærer skoleuniformer - hvis de har råd til det.

Der er nemlig Ingen skolegang, hvis ikke man har en uniform - og der er stor respekt for lærerne.

Sira Marie Kjeldal og Karen Morthorst havde en hilsen med hjem til Danmark fra et af de børn - en pige - de besøgte. Hun vil gerne være læge, hvis hun kan få råd til det. Pigen fortalte, at skolebørn i Danmark skal være glade for at uddannelsen er gratis i Danmark. Men det er én af de store forskelle på Nicaragua og Danmark, for Danmark er et velfærdssamfund med vækst og fri skolegang, mens Nicaraguas infrastruktur ikke er så sofistikeret.

De to piger fra Ibis havde taget ting med fra Nicaragua - og det blev nøje undersøgt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.