Da terror hærgede Aalborg

Hans Gregersen holder foredrag om Gestapo i Sognegården i Nørre Tranders Kirkecenter.
3. oktober 2016 08:35

Gestapo indtog Aalborg i september 1943 og blev et korps, der med sine tyske politifolk og danske håndlagere under resten af besættelsen blev en både farlig og uforsonlig modstander for den nordjyske modstandsbevægelse.

Onsdag 12. oktober vil historikeren Hans Gregersen fortælle om Gestapos tid i Aalborg - og det bliver et fængende foredrag fyldt med farefulde fortællinger i sognegården i Nørre Tranders Kirkecenter.

Den, der faldt i kløerne på Gestapo, måtte nemlig forvente det værste. Under forhørene i det lokale Gestapo-hovedkvarter på Højskolehotellet blev der anvendt yderst grove og hårdhændede metoder.

Hans Gregersen udgav i 2009 bogen Krigens by - Aalborg 1940 - 1945 med den samlede historie om Aalborg under besættelsen, som han på levende vis fortalte om til en velbesøgt sogneeftermiddag i Nørre Tranders Kirkecenter i foråret 2011.

Denne gang gælder det altså de 20 dramatiske måneder fra efteråret 1943 og frem til maj 1945, hvor Gestapo terroriserede aalborgenserne. Hans Gregersen fortæller, at han i sit foredrag vil fortælle om en by plaget af vold og terror. Razziaer, tilfældige nedskydninger og modstandsbevægelsens svar i form af likvideringer af stikkere gjorde Aalborg til terrorens by.

Arrangementet begynder kl. 14.30 Alle er velkomne og kaffen koster 20 kroner.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...