Dagblade lægges sammen og tv-kanal ophører

Morsø Folkeblad kommer fra efteråret 2019 til at indgå i en Mors/Thy sektion i NORDJYSKE Stiftstidende. Tv-stationen 24NORDJYSKE lukkes med udgangen af august og erstattes af lokale videonyheder i de digitale medier

TV-kanalen 24NORDJYSKE lukkes med udgangen af august. Arkivfoto: Martel Andersen

TV-kanalen 24NORDJYSKE lukkes med udgangen af august. Arkivfoto: Martel Andersen

NORDJYLLAND:NORDJYSKE Medier tilpasser sit udbud af medier. Det sker for at sikre en langsigtet bæredygtig indholdsøkonomi.

Ændringerne betyder, at Morsø Folkeblad ophører som selvstændigt dagblad og bliver en del af NORDJYSKE Stiftstidende. Desuden lukkes tv-kanalen 24NORDJYSKE, der siden 2003 har sendt lokale nyheder via kabel-tv.

- Vi har været glade for Morsø Folkeblad, siden avisens bestyrelse i 2013 spurgte, om vi ville overtage udgivelsen. Baggrunden var en skrantende økonomi, og vi må efter fem et halvt år konstatere, at det ikke er lykkedes at vende dagbladets udvikling – tværtimod, siger NORDJYSKE Mediers ansvarshavende chefredaktør Per Lyngby og fortsætter:

- Tilsvarende har vi været glade for Danmarks første 24 timers tv-kanal, 24NORDJYSKE, som kom til verden i 2003 i et godt samarbejde med de nordjyske antenneforeninger og -selskaber. Nu er tv-markedet ændret, så det ikke længere er muligt at få økonomien i kabel-tv til at hænge sammen.

Morsø Folkeblad har som mange andre aviser oplevet et oplagsfald gennem mange år. Det er fortsat, også efter at NORDJYSKE Medier har sikret, at der er en lokal dækning på Mors. Muligheden for at udgive et selvstændigt dagblad, der kommer seks dage om ugen, er derfor ikke længere til stede.

- Vi vil fortsat have en redaktion på Mors og en journalistisk dækning af området, siger ansvarshavende redaktør for Morsø Folkeblad, Jens Peter Svarrer, som siden 2016 har ledet redaktionerne i både Thy og på Mors.

- Mors og Thy har flere og flere interesser, forhold og institutioner og selskaber til fælles, så det er logisk at bringe stoffet fra begge områder i samme avis. Det forventer vi at gøre fra september, oplyser han.

Artiklen fortsætter under billedet

Morsø Folkeblad bliver fremover en del af en sektion i NORDJYSKE Stiftstidende. Arkivfoto: Bo Lehm

Morsø Folkeblad bliver fremover en del af en sektion i NORDJYSKE Stiftstidende. Arkivfoto: Bo Lehm

Morsø Folkeblads Ugeavis fortsætter med at udkomme uændret.

Chefredaktør Lars Jespersen var i 2003 med til at opbygge tv-stationen 24NORDJYSKE, som sender lokale nyheder.

- Dengang var det en stor succes, fordi folk kunne følge med, når det passede dem, siger han.

- Streaming-tjenesterne – at man kan se tv, når man har lyst – påvirker antenneforeningerne, og derfor falder antallet af husstande, der er med i tv-pakkerne. Det gør, vi ikke længere kan få kanalen til at løbe rundt.

Indtægterne er faldet med næsten en fjerdedel i de seneste to år. 24NORDJYSKE sender frem til og med 30. august. NORDJYSKE Medier vil derefter producere videoindslag med lokale nyheder til de digitale medier, især NORDJYSKE Plus.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden