Dagli’Brugsen i Gærum truet af lukning

Onsdag skal det afgøres, om der er en fremtid for butik i Gærum

Dagli’Brugsen i Gærum er truet af lukning. På onsdag er der stormøde, og her skal op mod 500.000 kroner gerne rejses. Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Dagli’Brugsen i Gærum er truet af lukning. På onsdag er der stormøde, og her skal op mod 500.000 kroner gerne rejses. Foto: Peter Broen Peter Broen

GÆRUM:Dagli’Brugsen i Gærum er alvorligt truet af lukning.

- Den nye lukkelov, der blev indført i oktober, har været til fordel for de store butikker og til ulempe for de små. Og det har betydet, at de store byer har vundet, og landsbyerne har tabt, fastslår Finn Mejlvang Christensen, der er formand for butikkens bestyrelse.

- Førhen var det sådan, at små butikker havde en god handel i weekenderne - men sådan er det ikke længere. Omsætningen i butikken er dalet.

Plaget af varesvind

Udover den faldende omsætning så har et omfattende varesvind også truet butikken.

- Vi har haft et meget stort svind i de seneste to år. Der er simpelthen forsvundet varer ud af bagdøren, som ikke er blevet betalt, forklarer Finn Mejlvang Christensen.

Der er dog indenfor den seneste måned sat en foreløbig stopper for tyverierne.

- En ansat er blevet taget på fersk gerning, men vedkommende kan jo kun anklages for det, som vedkommende står med i det pågældende øjeblik, forklarer han.

- Men da vi lavede status, så manglede der varer for omkring 200.000 kroner.

Et råb om hjælp

Dagli’Brugsen forventer at komme ud med et underskud på omkring 150.000 kroner.

Regnskabet og de dystre udsigter for butikken bliver præsenteret for borgerne i Gærum, når der onsdag er generalforsamling for Dagli’Brugsen. Det foregår i Gærum Selskabslokaler.

- Vi er nødt til som bestyrelse at melde ud, at det er alvor nu. Skæbnen for butikken bliver afgjort på onsdag, og derfor kalder vi til stormøde.

I øjeblikket er kursen for Dagli’Brugsen i Gærum så skidt, at der skal rejses op mod 500.000 kroner blandt byens borgere for at sikre butikkens eksistens.

Derudover har bestyrelsen for Dagli’Brugsen været nødt til at gå så vidt, at samtlige medarbejdere (to fuldtids-, én deltids- og nogle ungarbejdere) er blevet opsagt.

- Det har vi simpelthen været nødt til for at overholde gældende regler, hvis vi bliver nødt til at, lukke butikken forklarer Finn Mejlvang Christensen.

- Men jeg vil opfordre folk til at møde op på onsdag. Vi har brug for nogle nye idéer, men først og fremmest skal der penge på bordet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.