Dana Cup henter 179 millioner til Hjørring

Dana Cup er den største danske sportsevent, og de fleste penge kommer udefra, viser undersøgelse, som Epinion har lavet for Visit Danmark

En undersøgelse, som Epinion har lavet for Visit Danmark viser, at Dana Cup ikke alene omsætter flest penge, men også er den begivenhed, der trækker flest penge fra udlandet.

En undersøgelse, som Epinion har lavet for Visit Danmark viser, at Dana Cup ikke alene omsætter flest penge, men også er den begivenhed, der trækker flest penge fra udlandet.

HJØRRING:Så er man så tæt på sandheden om Dana Cups økonomiske betydning for lokalsamfundet. Som man kan komme.

Epinion har sammen med Visit Danmark foretaget en gennemgribende undersøgelse på Dana Cup 2015, og nu viser det sig, at den store ungdomsfodboldturnering bidrager til turismeomsætningen med 179 mio. kr. De 174 mio. kr. kommer hertil fra udlandet.

- Vi har i flere år haft en fornemmelse af, at der lægges rigtig mange penge i Hjørring, når vi får besøg 29.000 ”Dana Cup-turisterne”. I 2015 kom der 18.600 deltagere - spillere og ledere - og 9.600 ”tilskuere” - familie og andre medrejsende. For at få vores fornemmelser dokumenteret hentede vi sidste år assistance hos Visit Danmark og Epinion. Nu er vi glade for, at vi kan fremvise tal, som kommer fra en undersøgelse, der er foretaget af en uvildig instans. Det giver ekstra energi, når de mange frivillige og vores lille organisation oplever, at strabadserne honoreres, siger direktør Jette Andersen fra Dana Cup.

Større end EM i herrehåndbold

Med den store omsætning placerer Dana Cup sig som den største af danske sportsevents foran eksempelvis EM i herrehåndbold, EM i springning og dressur, Giro-start, Made in Denmark, VM i badminton og EM i svømning.

Dana Cups omsætningstal på 179 mio. kr. er helt i top og oveni kommer ydermere, at 97 procent - 174 mio. kr. - af denne omsætning kommer fra udenlandske turister.

Undersøgelsen viser, at spillere, trænere og holdledere tilsammen lægger 104 mio. i Hjørring. Tilskuerne - altså de medrejsende - omsætter for 73 mio. kr., og så er der en lille gruppe andre med 2 mio. kr.

Undersøgelsen, der er koordineret og analyseret af Visit Danmarks analytiker Martin Fonnesbech-Sandberg, viser at den store omsætning omkring Dana Cup skaber 207 årsjob i Hjørring, bidrager til bruttoværditilvækst (BNP)med 100 mio. Kr. lokalt 101 mio. kr. nationalt.

Der bliver også leveret 64 mio. skatte- og afgiftskroner i Hjørring heraf er 11 mio. kr. kommunale indkomstskatter.

- Det er da dejligt at vi bidrager til lokalsamfundet, og hos os her omkring fodboldbanerne glæder vi os rigtig meget over, at de mange gæster, der kommer til Dana Cup har et forbrug, der kommer spillere og klubber til gode. Den store frivillige arbejdsindsats belønnes og skaber aktivitet omkring ungdommen, siger direktør Jette Andersen, der samtidig kan glæde sig over, at Dana Cup endnu engang er på vej mod rekord.

I øjeblikket er der tilmeldt 100 hold flere end på samme tidspunkt sidste år. 2015 blev med 987 deltagende hold den hidtil største, men flere er altså på vej.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden