Daniels søn i dåbskjole fra 1910

64 menneskers navne er indtil i dag broderet ind i en dåbskjole, der nu er nået til 5. generation

Lone Lærke Krog
Dåbskjolen forener fire generationer i samme slægt. I midten Daniel Knudsen (døbt 25-10-87) med sin søn, der bæres til dåb i Vester Vandet i dag. Til venstre Daniels mor, Lise Knudsen (døbt 28-02-61) og til højre Lises mor, Grete Gregersen (døbt 19-09-37). ?Foto: Diana Holm
EMNER 1. september 2012 07:00

HUNDBORG: Forsigtigt pakkes den kridhvide bomuldskjole ud af plastikposen, og Christina Ea Kær lægger den over maven på sit ti uger gamle drengebarn, før hun stikker hans arme gennem ærmerne i kjolen.

Dåbskjolen må være gjort af et særligt stykke stof, for der er absolut ingen tegn på, at den har været i brug i 102 år, skriver Thisted Dagblad lørdag.

25. september 1910 fødtes Jens Dahl Jørgensen i Broager, og hans navn er det første, der er broderet på kjolen.
Jens Dahl Jørgensen var morbror til Grete Gregersen, Hundborg, hvis oldebarn i dag, lørdag, døbes i Vester Vandet Kirke.
Grete selv, hendes fem børn og syv børnebørn er naturligvis alle døbt i den smukke kjole.
Gretes barnebarn, Daniel Knudsen, er den stolte far, hvis søn er den første repræsentant for 5. generation i slægten, der har sine rødder i Sønderjylland.
Dåbskjolen er syet i Slesvig af Alice Dammann, der blev født i Hamborg. Kjolen var en gave til hendes mands slægt. Mandens nevø var altså den første, der blev døbt i kjolen i 1910.
Foreløbig er der 64 navne på kjolen - ved tilblivelsen af denne artikel var Daniel Knudsen og Christina Ea Kærs søns navn stadig ikke offentliggjort, men efter barnedåben i dag vil navnet naturligvis få sin plads på kjolen.
Kjolen med tilhørende dublet (til tvillinger) samt pude opbevares i øvrigt hos Grete Gregersens søster, Inge Katarina, der bor i Dybbøl.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...