EMNER

Daniels søn i dåbskjole fra 1910

64 menneskers navne er indtil i dag broderet ind i en dåbskjole, der nu er nået til 5. generation

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Christina Ea Kær går forsigtig til værks, da hun skal iklæde sin søn den 102 år gamle kjole.

HUNDBORG:Forsigtigt pakkes den kridhvide bomuldskjole ud af plastikposen, og Christina Ea Kær lægger den over maven på sit ti uger gamle drengebarn, før hun stikker hans arme gennem ærmerne i kjolen.

Dåbskjolen må være gjort af et særligt stykke stof, for der er absolut ingen tegn på, at den har været i brug i 102 år, skriver Thisted Dagblad lørdag.

25. september 1910 fødtes Jens Dahl Jørgensen i Broager, og hans navn er det første, der er broderet på kjolen.
Jens Dahl Jørgensen var morbror til Grete Gregersen, Hundborg, hvis oldebarn i dag, lørdag, døbes i Vester Vandet Kirke.
Grete selv, hendes fem børn og syv børnebørn er naturligvis alle døbt i den smukke kjole.
Gretes barnebarn, Daniel Knudsen, er den stolte far, hvis søn er den første repræsentant for 5. generation i slægten, der har sine rødder i Sønderjylland.
Dåbskjolen er syet i Slesvig af Alice Dammann, der blev født i Hamborg. Kjolen var en gave til hendes mands slægt. Mandens nevø var altså den første, der blev døbt i kjolen i 1910.
Foreløbig er der 64 navne på kjolen - ved tilblivelsen af denne artikel var Daniel Knudsen og Christina Ea Kærs søns navn stadig ikke offentliggjort, men efter barnedåben i dag vil navnet naturligvis få sin plads på kjolen.
Kjolen med tilhørende dublet (til tvillinger) samt pude opbevares i øvrigt hos Grete Gregersens søster, Inge Katarina, der bor i Dybbøl.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst