Danish Crown lukker afdeling i Sæby

Slagtninger flyttes til andet slagteri i koncernen

Arkivfoto

Arkivfoto

SÆBY:Danish Crowns slagtninger af søer i Jylland skal fremover ske i Skærbæk. Det betyder, at so-afdelingen på slagteriet i Sæby lukker, og det kommer til at berøre 29 medarbejdere .

Svineslagteriet i Sæby har hidtil haft en mindre andel af so-slagtningerne, og de indstilles i forbindelse med den øgede effektivisering til flytning til so-slagteriet i Skærbæk. Lukningen af so-afdelingen i Sæby vil berøre 29 medarbejdere, som bliver omfattet af reglerne for virksomhedslukning.

- Vi forventer at kunne tilbyde langt de fleste medarbejdere andet arbejde på slagteriet i forbindelse med naturlig afgang, men der kan forekomme kortere ledighedsperioder, fortæller direktøren for DC Pork, Jesper Friis.

Slagteriet i Sæby slagter i dag 48.000 svin om ugen og har 800 medarbejdere.

Markedet for so-slagtninger i Danmark er forholdsvis begrænset, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse. Derfor har det været en udfordring at få tilført tilstrækkeligt mange søer til at sikre en effektiv og rentabel drift af slagteriet i Skærbæk. En af vejene til at udnytte kapaciteten i Skærbæk bedre er at samle alle Danish Crowns so-slagtninger i Jylland på slagteriet i Skærbæk.

- Medarbejderne har været både iderige og konstruktive i bestræbelserne på at finde løsninger, som kan nedbringe omkostningerne i Skærbæk. Det har jeg utrolig stor respekt for, og derfor er vi selvfølgelig også klar til at investere i forbedringer på slagteriet, siger Jesper Friis.

So-slagteriet i Skærbæk slagter årligt 240.000 søer, mens der i Sæby slagtes cirka 90.000.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden