Danish Crown øger overskud til 1,8 mia. kr.

Slagteriets omsætning står næsten i stampe - efterbetaling til landmænd stiger med 300 mio. kr.

Udbening på samlebånd. Den russiske boykot af EU-varer gør det svært at tjene penge på svinekød. Men Danish Crown har trods alt øget sit overskud fra 1656 mio. kr. i fjor til nu 1821 mio. kr. Foto: Danish Crown <i>Chili foto & arkiv</i>

Udbening på samlebånd. Den russiske boykot af EU-varer gør det svært at tjene penge på svinekød. Men Danish Crown har trods alt øget sit overskud fra 1656 mio. kr. i fjor til nu 1821 mio. kr. Foto: Danish Crown Chili foto & arkiv

RANDERS:Lave priser på svinekød som følge af den russiske boykot af EU-varer sætter sit præg på det årsregnskab, som slagteri-giganten Danish Crown tirsdag offentliggjorde.

Den samlede omsætning steg minimalt fra 58 mia. kr. i sidste regnskabsår til 59,6 mia. kr. denne gang. Samtidig steg overskuddet fra 1.7 mia. kr. til 1,8 mia. kr., hvoraf de 1,5 mia. kr. - 300 mio. kr. mere end i fjor - går til selskabets ejere, hvilket vil sige de landmænd, der leverer svinene.

Danish Crown udbetaler 1,05 kr. per kilo leveret svinekød til landmændene. Hertil kommer 8 øre per kilo, som indbetales på de ny-etablerede personlige konti.

Slagteriets adm. direktør Kjeld Johannesen understreger, at den nuværende afregning intet sted i Europa er tilstrækkelig til at gøre det rentabelt at være slagtesvineproducent.

- Den vanskelige afsætningssituation på verdensmarkedet har reduceret værdien af svinekød betragteligt, siger Kjeld Johannesen.

På kreatursiden går det lidt bedre. I DC Beef har der været markant fremgang efter indkøringen af det nye slagteri i Holsted. Derfor udbetales der en restbetaling til kreaturandelshaverne på 155 øre per kilo. Herudover indsættes der 17 øre per kilo på de nyetablerede personlige konti.

Til so-andelshaverne er der i år 90 øre, og også her indsættes otte øre per kilo på de nye konti.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.