Danmark har registreret de første dødsfald med omikron

Ifølge Statens Serum Institut er der indtil videre registreret 18 dødsfald med den nye omikronvariant.

Der er indtil videre registreret 18 dødsfald i Danmark, hvor personerne var testet positive for den nye omikronvariant.

Det viser en rapport fra Statens Serum Institut (SSI), der for første gang har tal for dødsfald med omikron, der har spredt sig i Danmark siden slutningen af november.

Dødsfald tælles med i coronastatistikken, hvis man er død op til 30 dage efter påvist smitte. Personerne er derfor ikke nødvendigvis døde på grund af coronavirus.

De 18 dødsfald er opgjort fra 21. november til 28. december og er fundet blandt 55.700 registrerede tilfælde med omikron.

I samme periode er der registreret 100 dødsfald med andre kendte varianter, som for de fleste vil være deltavarianten, blandt 127.146 smittetilfælde.

Da omikron begyndte at sprede sig i landet i slutningen af november, analyserede de danske sundhedsmyndigheder stort set alle positive coronaprøver for, hvilken variant de var.

Men efter at omikron er blevet den dominerede variant, er man nu gået over til kun at screene en repræsentativ andel af prøverne.

Derfor ved man ikke, præcist hvor mange der er smittet med omikron.

Men i de seneste data fra SSI, der er fra 28. december, bliver omikron vurderet til at udgøre omtrent 90 procent af de positive coronaprøver.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.