Danmark klar til playoffkampe

Det danske u-21 landshold slog Rusland med 4-2

Nicolaj Thomsen spillede en god kamp og var med i to mål i storsejren. Arkivfoto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Nicolaj Thomsen spillede en god kamp og var med i to mål i storsejren. Arkivfoto: Bent Bach Bent Bach

AALBORG:Det danske U21-landshold vandt onsdag aften den afgørende gruppekamp mod Rusland med 4-2. Dermed er holdet allerede klar til playoffkampene om en plads ved EM-slutrunden næste år, og den sidste gruppekamp hjemme mod Bulgarien er nu uden betydning.

Det danske hold var klart russerne overlegne, og det var helt fortjent, da Fulham-spilleren Lasse Vigen Christensen allerede efter fire minutter bragte Danmark på 1-0 med et godt skud fra kanten af feltet efter glimrende forarbejde fra Brøndbys Riza Durmisi.

Danmark havde flere store chancer i første halvleg, men kort før pausen lykkedes det alligevel for russerne at udligne, da Koryan udnyttede en håbløs clearing fra Uffe Bech og sikkert sparkede bolden ind fra kanten af feltet.

Danmark formåede dog at slå tilbage inden pausen på et nyt mål af Lasse Vigen Christensen. AaB’s Nicolaj Thomsen hamrede et frispark på overliggeren, FCK’eren Danny Amankwaa møflede riposten hen til Fulham-spilleren, der sparkede den ind fra klods hold.

Kort inde i anden halvleg blev kampen lukket, da Jannick Vestergaard fra den tyske klub Hoffenheim steg ufatteligt højt til vejrs på et frispark fra Uffe Bech og øgede føringen til 3-1.

Og herefter blev der for alvor åbnet op i den russiske defensiv, og det udnyttede Andreas Christensen til et fremstød i en kontra. Danskerne kombinerede sig elegant i gennem, og til sidst var det Nicolaj Thomsen, der uselvisk lagde den til rette for midtbanespilleren, der kunne score i frit mål.

Russerne fik dog pyntet til 4-2 tre minutter før tid ved Denis Davidov.

Dermed ser denne gyldne generation, der også tæller navne som Victor Fischer og Pierre-Emile Højbjerg, ud til at kunne nå drømmen om et EM. Nu venter to afgørende playoffkampe mod en af de andre gruppevindere

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.