300.000 danskere får tirsdag kompensation for høje priser

En række danskere står til et skattefrit engangsbeløb på 2000 kroner. Det skal kompensere for høje priser.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) siger, at SVM-regeringen er opmærksom på, at det kan blive nødvendigt med mere kompensation for høje priser. 300.000 borgere får tirsdag et engangsbeløb på 2000 kroner. (Arkivfoto). <i>Nikolai Linares/Ritzau Scanpix</i>

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) siger, at SVM-regeringen er opmærksom på, at det kan blive nødvendigt med mere kompensation for høje priser. 300.000 borgere får tirsdag et engangsbeløb på 2000 kroner. (Arkivfoto). Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Tirsdag udbetaler pensionskassen ATP en skattefri check på 2000 kroner til 300.000 danskere.

Det sker som en del af Folketingets aftale om kompensation for stigende priser, skriver ATP i en pressemeddelelse.

Pengene er et skattefrit engangsbeløb, som går til de borgere, der fik enten førtidspension, seniorpension, tidlig pension, efterløn eller fleksydelse i marts 2022.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) er glad for, at det er muligt at give en håndsrækning. Det siger hun i en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

- Der er tale om borgere, som har forladt arbejdsmarkedet og har vanskeligt ved at øge deres indkomst ved for eksempel at gå op i tid. Derfor falder den her økonomiske hjælp på et særligt tørt sted og kan forhåbentlig bidrage til at gøre vintermånederne en smule lettere at komme igennem, siger hun.

Ane Halsboe-Jørgensen understreger i pressemeddelelsen, at regeringen følger situationen tæt. Ifølge ministeren er regeringen opmærksomme på, at der kan blive behov for mere hjælp.

Er man berettiget, får man automatisk beløbet på sin NemKonto.

De berettigede er dem, som har fået de nævnte ydelser i marts 2022. Man er stadig berettiget, hvis man er stoppet med at få ydelsen efter marts 2022. Er man først begyndt på ydelsen efter marts 2022, er man ikke berettiget til kompensation.

ATP udbetaler i forvejen en lang række ydelser til danskerne. Derfor giver det god mening, at det er dem, som står for udbetalingen.

Det siger Anne Kristine Axelsson, som er koncerndirektør hos ATP.

- Kompensationsydelserne, der udbetales i dag, er målrettet en stor gruppe af modtagere, som med denne ekstra check vil få en håndsrækning i form af skattefri økonomisk støtte i svære tider, siger hun i pressemeddelelsen fra ATP.

ATP understreger også, at engangsbeløbet tirsdag ikke kommer til at påvirke, hvilke andre ydelser man kan få fra det offentlige.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden