7-Eleven har meldt omfattende hackerangreb til politiet

Kriminelle har ifølge 7-Eleven tiltvunget sig adgang til kædens netværk og låst systemer.

7-Eleven har anmeldt et hackerangreb, som har lagt kædens butikker ned, til politiet. Inden onsdag venter nærbutikskæden, at alle butikkerne er genåbnet og kan tage imod kortbetaling igen. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

7-Eleven har anmeldt et hackerangreb, som har lagt kædens butikker ned, til politiet. Inden onsdag venter nærbutikskæden, at alle butikkerne er genåbnet og kan tage imod kortbetaling igen. (Arkivfoto). Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

7-Eleven har anmeldt hackerangrebet, som ramte kæden mandag morgen, til politiet. Det oplyser nærbutikskæden onsdag på Facebook og i en mail.

- 7-Eleven politianmeldte hændelsen mandag morgen og samarbejder med politiet og eksterne IT-eksperter om at komme til bunds i sagen, så man kan vende retur til normal drift snarest muligt.

- Der er tale om et såkaldt ransomwareangreb, hvor de kriminelle har tiltvunget sig adgang til netværket og låst systemerne, hedder det.

Ved ransomwareangreb afskærer hackerne typisk virksomhederne fra deres egne data via en krypteringsnøgle og kræver store summer for at give adgang igen. Også i denne sag har hackerne fremsat et krav om løsepenge for at låse dataene op for 7-Eleven igen.

Hackerangrebet har blandt andet medført, at alle butikker lukkede mandag. Siden er de gradvist begyndt at åbne igen.

7-Eleven oplyser, at der ikke er noget, der tyder på, at kunder, samarbejdspartnere eller leverandører er ramt af hackerangrebet.

- Vores mål er at sikre trygge betingelser for alle - såvel kunder som medarbejdere.

- I disse dage er vi i kontinuerlig dialog med kunderne via Facebook, Instagram samt på telefon. Det fortsætter vi med, indtil alle butikker igen er åbne, siger Jesper Østergaard, administrerende direktør i 7-Eleven, ifølge opdateringen.

Onsdag eftermiddag oplyser Jesper Østergaard til Ritzau, at selskabet relativt hurtigt har kunnet genoprette systemerne.

- Med den hastighed vi har kunnet geninstallere systemer i butikker, siden vi begyndte på det i går, tror vi på, at vi kan komme igennem kæden inden midnat, siger han.

De 110 af landets 176 butikker, som er åbne onsdag middag, kan kun tage imod betaling med kontakter eller MobilePay.

Inden onsdag venter nærbutikskæden, at alle butikkerne er genåbnet og kan tage imod kortbetaling igen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.