Ambassadør: Toursucces understreger tætte dansk-franske bånd

Dansk tourstart og mulig sejr understreger tæt bånd til Frankrig, men ambassadør vil sørge for ikke at hovere.

De tre første etaper af årets Tour de France blev kørt i Danmark (her anden etape over Storebæltsbroen), og det understreger det gode forhold mellem de to lande. Vinder danske Jonas Vingegaard oven i købet, så er det "kronen på værket", mener Danmarks ambassadør i Paris, Michael Starbæk Christensen. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

De tre første etaper af årets Tour de France blev kørt i Danmark (her anden etape over Storebæltsbroen), og det understreger det gode forhold mellem de to lande. Vinder danske Jonas Vingegaard oven i købet, så er det "kronen på værket", mener Danmarks ambassadør i Paris, Michael Starbæk Christensen. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hvis Jonas Vingegaard holder sig i gult og vinder Tour de France søndag, vil det ikke nødvendigvis kunne mærkes på eksporten i kroner og ører. Men sammen med tourstarten i Danmark er det en del af fortællingen om det tætte forhold mellem Danmark og Frankrig.

Det mener Danmarks ambassadør i Frankrig, Michael Starbæk Christensen.

- Det ville være lidt banalt, hvis jeg sagde, at vi sælger flere varer hernede. Men det er en del af historien om Danmark og Frankrig, for dét at vi fik Tour de France, var jo også noget, den franske præsident (Emmanuel Macron, red.) var involveret i.

- Selv om Macron til enhver tid vil benægte, at han kan gøre noget som helst, så var det jo qua ham, at touren kom. I tæt samarbejde med Christian Prudhomme (direktør for Tour de France, red.).

Ambassadøren kalder det en manifestation af samarbejdet mellem de to lande.

Det var de tre første etaper, der blev afviklet på dansk jord. Åbningsetapen - som kaldes Grand Départ - blev kørt i København 1. juli.

Derefter gik turen fra Roskilde til Nyborg og til sidst fra Vejle til Sønderborg.

En dansk vinder vil være "kronen på værket", siger Michael Starbæk Christensen.

- For mig er det ikke en enkeltstående ting, men en del af fortællingen mellem Danmark og Frankrig, og vi havde ikke fået touren, hvis ikke relationen var så tæt.

- De var bekymrede for, at Danmark var langt væk, og at de skulle flyve med cykelrytterne, så det var noget ekstraordinært, man gjorde, og det var på grund af de tætte politiske bånd, siger han.

Den danske toursucces kan være en god hjælp i ambassadørens politiske arbejde.

Men han understreger, at det er vigtigt ikke at hovere over for franskmændene, såfremt Vingegaard løber med sejren.

- Jeg vil ikke komme ind med dannebrog og et truthorn, men jeg vil bruge det til at sige, at det er en manifestation af de gode forbindelser. At en dansker vinder et stort fransk løb, jamen, er der noget bedre? Det er en forenet indsats, hvor de organiserer, og vi leverer en vinder, som er superdygtig.

- Så det skal serveres, så franskmændene også kan glæde sig over det, og det ikke bare er en dansk selvfedme, fortæller han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.