Anders Berthelsen overbeviser som Bamse i anmelderrost film

Anders W. Berthelsen høster rosende ord for sit portræt af den voluminøse sanger Flemming Bamse Jørgensen.

Anmelderne er generelt begejstrede for filmen "Bamse" og fremhæver skuespiller Anders W. Berthelsens udgave af den folkekære og omfangsrige sanger. (Arkivfoto). <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Anmelderne er generelt begejstrede for filmen "Bamse" og fremhæver skuespiller Anders W. Berthelsens udgave af den folkekære og omfangsrige sanger. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix

Anmelderne er overvejende begejstrede for filmen om Flemming "Bamse" Jørgensen, der har premiere torsdag i landets biografer.

Berlingskes anmelder kvitterer med seks stjerner, selv om anmelderen efter eget udsagn aldrig var fan af sangeren:

- Den rammer nemlig de helt rigtige toner og bliver en dybt rørende historie, fremragende løftet af en blødt underspillende Anders W. Berthelsen i titelrollen, lyder det.

Også Jyllands-Postens anmelder fremhæver hovedrolleindehaverens præstation som den folkekære musiker og kvitterer med fire stjerner.

- Han ligner og overbeviser som Bamse, skriver anmelderen, som mener, at filmen tegner et rørende portræt af musikeren.

Anders Berthelsen har tidligere fortalt, at han tog 12 til 15 kilo i forbindelse med optagelserne.

Filmen fortæller historien om Flemming "Bamse Jørgensen", der som barn blev anbragt på et børnehjem af sin prostituerede mor og adopteret af et direktørpar fra Viby.

I 1970'erne og 1980'erne turnerede den omfangsrige musiker rundt til diskoteker og sportshaller landet over med hits som "I en lille båd der gynger" og "Vimmersvej".

Politikens anmelder giver fire stjerner til filmen og mener ligefrem, at de 92 minutter, som filmen varer, kalder på mere.

- Måske er der bare tale om en forståelig sult efter at have set Flemming "Bamse" Jørgensen med kaloriemættet dødsforagt give den hele armen med wienerpølser og Cocia ved det lokale foderbræt, skriver anmelderen.

Ekstra Bladet er knap så gavmild med stjernerne og giver filmen tre af slagsen.

Her peger anmelderen på, at filmen forfalder til floskler.

- Det er ikke Anders W. Berthelsens skyld, for han både ligner og synger som den ægte Bamse, men desværre i en film, der forfalder til floskler. Man tror nærmest, det er en parodi på jyder, så både under- og overspillede er visse replikker og scener.

Informations anmelder mener, det er en "god, biografisk" film om en musiker med en række traumer i bagagen.

Men den er efter anmelderens mening også "lidt endimensionel".

- Bamse og Käte (sangerens hustru, red.) virker som uvirkeligt sympatiske mennesker. Også selv om der viser sig lidt knaster under Bamses svære forsoning med fortid og familie.

Flemming "Bamse" Jørgensen døde nytårsdag 2011 af et hjerteanfald i en alder af 63 år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden