Anmelder om musikken på Smukfest: Helt klassisk program

Festivalgæster på Smukfest kan se frem til koncerter med store kunstnere som Justin Bieber, Gorillaz og Kygo.

Megastjernen Justin Bieber indtager Bøgescenen onsdag aften. Han er ifølge Ole Rosenstand Svidt "et scoop" for festivalen. (Arkivfoto). <i>Zz/Pluto/Star Max/Ipx/Ritzau Scanpix</i>

Megastjernen Justin Bieber indtager Bøgescenen onsdag aften. Han er ifølge Ole Rosenstand Svidt "et scoop" for festivalen. (Arkivfoto). Zz/Pluto/Star Max/Ipx/Ritzau Scanpix

Musikprogrammet er for alvor spillet i gang på Skanderborg Festival, hvor Lukas Graham onsdag eftermiddag har åbnet festivalens største scene - Bøgescenen.

Festivalgæsterne kan nu se frem til fem dage med fest og musik.

Og det musikprogram, der er dem i vente, er helt klassisk for festivalen i Bøgeskoven.

Det mener Ole Rosenstand Svidt, der er musikanmelder og mangeårig skribent på musikmagasinet Gaffa.

- Jeg synes, det er et meget klassisk Smukfest-program. Forstået på den måde at der er nogle få store udenlandske hovednavne af nyere karakter, og så er der en god blandet landhandel af danske navne, siger han.

En af de store udenlandske kunstnere gør sig dog særligt bemærket.

Nemlig den canadiske popstjerne Justin Bieber, hvis koncert på Bøgescenen har været præget af stor usikkerhed, da han har døjet med lidelsen Ramsay Hunts-syndrom, der gjorde ham lam i den ene del af ansigtet.

- Justin Bieber er noget af et scoop for festivalen. Også det at han rent faktisk kommer, for han har jo været sygdomsramt.

- Det er selvfølgelig stort, for han er sådan set en af verdens største popstjerner lige nu, siger Ole Rosenstand Svidt.

Af andre store navne spiller også blandt andet tegneseriebandet Gorillaz og den elektroniske musikgruppe Kraftwerk.

Selv om musikprogrammet er som ventet, er der alligevel noget, der adskiller Smukfest fra mange af de andre danske festivaler.

Den norske dj Kygo spiller den sene koncert på Bøgescenen torsdag, og den optræden taler ifølge Ole Rosenstand Svindt ind i en musiktendens, som Smukfest er lykkedes med at forfølge.

- Der kommer altid nogle af de her EDM-navne. Og det er noget, der er specielt for Smukfest i forhold til andre danske festivaler.

- Det er noget, de har haft succes med, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden