Anmeldere roser Gorillaz' niveau på Smukfest

Gorillaz hævede niveauet på Smukfest markant, skriver Politiken. Også B.T. og Ekstra Bladet var begejstrede.

Gorillaz med Damon Albarn i spidsen lukkede Bøgescenen på Smukfest lørdag nat. <i>Helle Arensbak/Ritzau Scanpix</i>

Gorillaz med Damon Albarn i spidsen lukkede Bøgescenen på Smukfest lørdag nat. Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Det var op til en brite og hans band at lukke lørdagsprogrammet på Bøgescenen til årets Smukfest i skoven ved Skanderborg.

Og ifølge avisernes anmeldelser blev det gjort med manér. Ifølge Politikens anmelder, Alexander Vesterlund, løftede Gorillaz niveauet på festivalen markant.

- Lørdag nat var intet afgjort, men det hele gik op i en højere enhed. Helt klog på Damon Albarns hjertebarn bliver man aldrig, men Gorillaz hævede niveauet markant på årets Smukfest, lyder det fra Politiken, som giver koncerten fem ud af seks hjerter.

Også Ekstra Bladets Thomas Treo havde rosende ord til koncerten.

- Selve musikken kom imidlertid ud over scenekanten nærmest uafbrudt gennem 95 fornøjelige minutter sent lørdag aften. Smukfest er en regulær abefest, men trods bandnavnet passer Gorillaz faktisk ikke naturligt ind i bøgeskoven, skriver Treo, som giver koncerten fire ud af seks stjerner.

Hos B.T. under man sig over skemalæggerne, som havde sat Gorillaz til at lukke Bøgescenen lørdag.

- Deres musik passer ikke til en natteafslutningsfest på Smukfest, hvor en stor del af publikum kun kender to sange og hurtig kommer til at kede sig i blandingen af eksperimenterende støjpop og melankolske indie-ballader, skriver Kristian Dam Nygaard.

Anmelderen konstaterer, at der var langt færre gæster til tegneseriebandets optræden end til Thomas Helmig, som havde givet koncert på samme scene bare en time forinden.

Desuden kunne Damon Albarn sagtens have udvalgt flere hits til sætlisten, skriver B.T.

- Damon Albarn kunne effektivt have læst rummet og valgt at kickstarte en fest med et af Gorillaz' største hits, men valgte i stedet at udfordre med et par af projektets nyere sange, der slet ikke har haft samme gennemslagskraft, som de numre, der i sin tid gjorde bandet til et hovednavn rundt omkring i verden, lyder det fra B.T..

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.