Antallet af nye coronatilfælde dykker 19 procent på en uge

Der er blandt andet konstateret en markant nedsat forekomst af smitte med covid-19 blandt plejehjemsbeboere.

Coronasmitten er fortsat højest blandt de ældre aldersgrupper, men
der ses nu også et markant fald i antallet af indlæggelser blandt de ældre. Det fremgår af en rapport fra Statens Serum Institut (SSI). <i>Signe Goldmann/Ritzau Scanpix</i>

Coronasmitten er fortsat højest blandt de ældre aldersgrupper, men der ses nu også et markant fald i antallet af indlæggelser blandt de ældre. Det fremgår af en rapport fra Statens Serum Institut (SSI). Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Der er fortsat færre, der bliver bekræftet smittet med coronavirus i Danmark, og mellem uge 29 og uge 30 er antallet af nye tilfælde faldet med 19 procent.

Det fremgår af den seneste tendensrapport fra Statens Serum Institut (SSI), som er udgivet torsdag.

I uge 30 var der under 10.777 bekræftede tilfælde, hvilket svarer til, at der ud af hver 100.000 indbyggere var 183 tilfælde af coronasmitte.

Antallet af udførte PCR-test er dog også faldet 15 procent i samme periode, så der i sidste uge blev foretaget 53.108 PCR-test. Det er den testtype, hvor man bliver podet i halsen.

De målinger, der er lavet af coronavirus i spildevandet, viser også, at der på landsplan er en mindre koncentration af virusset.

Faldet på nationalt niveau afspejler et generelt mønster af faldende smitte på tværs af geografi og aldersgrupper. Det er i uge 30 stadig blandt de 50-69-årige, at der er konstateret den højeste smitteforekomst.

Tendensrapporten viser flere positive coronatakter.

Antallet af nye indlæggelser er faldet med næsten en fjerdedel på en uge, og særligt hvad angår faldet i antallet af indlæggelser af ældre er markant.

Desuden er der en markant nedsat forekomst af smitte blandt plejehjemsbeboere og hos personale i social- og sundhedssektoren, konkluderes det.

I juli gav det ellers panderynker i Ældre Sagen, at antallet af nye indlæggelser på en uge var steget med 29 procent, og det var især de 60-89-årige, som kom på hospitalet.

Det fik interesseorganisationen til at opfordre Sundhedsstyrelsen til at gå i gang med det samme med at tilbyde fjerde vaccinestik til plejehjemsbeboere. Det vil blive tilbudt til alle voksne over 50 år fra efteråret.

Der har været 60 dødsfald blandt coronasmittede i uge 30, hvilket er 10 flere end ugen forinden.

- Men der er ikke tegn til overdødelighed i befolkningen generelt, fremgår det.

Det er fortsat omikron-undervarianten BA.5, der er dominerende i Danmark. Den udgør 92 procent af de sekventerede prøver i uge 30.

- Der er ikke tegn til bekymrende fremvækst af andre undervarianter, skriver SSI.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.