BILLEDSERIE: Den russiske flåde sejler gennem dansk farvand

Nysgerrige borgere var mødt op for at se, da russiske flådeenheder fredag passerede gennem Storebælt.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Flere interesserede borgere fulgte nysgerrigt med, da den russiske flåde ved middagstid fredag kom forbi Storebælt. For selv om besøget er ganske fredeligt, vækker det opsigt, når russisk militær kommer så tæt på Danmark.

I løbet af fredag vil mellem tre og fire enheder passere gennem Storebælt. Der kommer to-tre skibe og en ubåd.

Hvert år holder Rusland en flådeparade i Sankt Petersborg, og enhederne skal i den forbindelse passere dansk farvand for at komme fra deres hjemhavne til enklaven og tilbage igen.

I år er paraden foregået den 31. juli, og fartøjer fra den russiske flåde er derfor på vej retur.

Ved gennemsejlingen bliver skibene fulgt tæt af Forsvaret. Det sker enten med flådefartøjer, helikopter eller fly. Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse,

Og fordi det er en årlig begivenhed, er der nærmest tale om en tradition, fortæller Per Ring Henriksen, der er chef for Søværnets Nationale Maritime Operationscenter.

- Det er nærmest fast tradition, at russiske skibe og ubåde sejler gennem dansk farvand for at komme til flådeparaden i Østersøen, siger han i pressemeddelelsen.

Det er helt normal procedure, at Forsvaret holder øje, når et statsskib passerer gennem dansk farvand. Det er en af Søværnskommandoens Nationale Maritime Operationscenters hovedopgaver, fortæller Per Ring Henriksen.

Det beror på en vurdering i hvert tilfælde, om et fremmed statsskib er af særlig interesse og dermed skal følges gennem dansk farvand. Generelt gælder det, at alle orlogsfartøjer fra ikke-Nato-lande har særlig interesse, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.