Børns Vilkår indsamler rekordhøje 13,8 millioner kroner

De indsamlede 13,8 millioner til Børns Vilkår skal gå til Børnetelefonen, som nu også hjælper ukrainske børn.

De 13,8 millioner skal gå til at drive og bemande Børnetelefonen døgnet rundt. Her kan børn og unge ringe ind, hvis de har brug for vejledning. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

De 13,8 millioner skal gå til at drive og bemande Børnetelefonen døgnet rundt. Her kan børn og unge ringe ind, hvis de har brug for vejledning. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

En landsindsamling for Børns Vilkår har for andet år i træk slået rekord.

10.000 frivillige har samlet hentet 13,8 millioner kroner ved en indsamling den 27. marts. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

I 2021 hed beløbet 13,6 millioner. Det var en stigning på 60 procent fra året før.

De indsamlede penge skal udelukkende gå til at drive og udvikle Børnetelefonen. En linje, som børn og unge kan ringe til, hvis de har brug for rådgivning.

- Det er Danmarks befolkning, som finansierer Børnetelefonen og holder den åben 24 timer i døgnet. Desværre er der fortsat tidspunkter - særligt om aftenen og om natten - hvor det er svært at besvare alle opkald, siger direktør Rasmus Kjeldahl.

- Det indsamlede beløb vil bidrage til, at vi kan rekruttere flere frivillige, uddanne dem og dermed bemande flere telefonlinjer, chat-linjer og sms-linjer i de sene timer, siger han.

Organisationen har netop udvidet Børnetelefonen til også at modtage ukrainske flygtninge.

I sidste uge startede organisationen op med en mindre gruppe ukrainske frivillige, som svarer på opkald fra ukrainske børn og forældre, fortæller Rasmus Kjeldahl.

- Vi ved, at de børn og familier, der kommer til landet, er traumatiserede og ulykkelige. Der er ofte nogle, som har måttet blive derhjemme. Nogle kan være døde eller sårede. Børn har måttet efterlade kæledyr og skolekammerater, og i det hele taget er deres verden vendt op og ned, siger Rasmus Kjeldahl.

- Det stiller nogle helt særlige krav til os, at vi skal give de muligheder videre, som danske børn har, til de her meget udsatte og ulykkelige børn og familier - på ukrainsk, siger han.

Budskabet om børnetelefonen til ukrainske flygtninge bliver udbredt i samarbejde med den ukrainske ambassade i Danmark, oplyser direktøren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden