Coronasmitten daler for tredje uge i træk

Det ser ud til, at vaccineindsatsen blandt dem over 50 år slår igennem. Mest smitte ses blandt 40-59-årige.

For tredje uge i træk dykker antallet af nye smittetilfælde med coronavirus.

Det fremgår af en ugentlig tendensrapport fra Statens Serum Institut (SSI).

På tværs af alle regioner er forekomsten af covid-19 dalet, så der i uge 43 var 102 bekræftede smittetilfælde per 100.000 indbyggere. Uge 43 løb fra 24. oktober til og med 30. oktober.

Til sammenligning var der 129 bekræftede smittetilfælde per 100.000 indbyggere i uge 42.

Det ser ifølge SSI ud til, at den seneste tids vaccinationsindsats blandt borgere over 50 år slår igennem i tallene.

- Over 60 procent af befolkningen over 50 år har nu modtaget en boostervaccination, og det er også i denne aldersgruppe faldet i smitten er mest udtalt, hvorfor den faldende smitteforekomst må tilskrives vaccinationstilslutningen, fremgår det af rapporten fra SSI.

Der er især mange, der har fået et ekstra vaccinestik, når man ser på plejehjemsbeboere. Her havde 87 procent hen mod udgangen af oktober fået et boosterstik mod coronavirus.

Også blandt beboere på plejehjem er smitteforekomsten faldet. I uge 43 var der 119 ældre på plejehjem, som blev bekræftet smittet.

I de foregående uger var det blandt de 60-79-årige, at der er fundet mest coronasmitte. I uge 43 er det derimod hos dem i alderen 40-59 år, at der er fundet den største forekomst af coronasmitte.

Samtidig er der færre, der får foretaget en test, som får bekræftet, at de er smittet med coronavirus. Fra uge 42 til 43 er det faldet fra 18 procent til 14 procent.

SSI sammenligner antallet af indlagte med udgangspunkt i hver mandag, og i den seneste rapport var der mandag morgen 465 personer, der var bekræftet smittet med coronavirus, indlagt på hospitaler. Heraf lå 18 på intensiv. Det er lavt, skriver SSI.

Ugen inden - altså i uge 42 - var tallene til sammenligning 521 indlagte og 12 på intensiv.

Der er i uge 43 registreret 61 dødsfald blandt coronasmittede. Det er dog ikke sikkert, at coronavirus er hverken den fulde eller delvise årsag til dødsfaldene.

- Den overordnede dødelighed i Danmark er på et normalt niveau, men der observeres overdødelighed i aldersgruppen 75-84 år, fremgår det af rapporten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk