Dårligt vejr får Air Greenland til at lukke billetsalget i juli

Dårligt vejr - men også i et vist omfang SAS-strejke - presser Air Greenland, som lukker for julisalget.

Air Greenland lukker for billetsalget til og fra vestkysten i resten af juli. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Air Greenland lukker for billetsalget til og fra vestkysten i resten af juli. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Lave skyer og tåge i blandt andet Nuuk skaber store udfordringer for Air Greenland. Omkring 1000 personer er mandag strandet forskellige steder i Grønland, oplyser Air Greenland på sin hjemmeside.

Flyselskabet har lukket for salg af flybilletter i hele juli for den grønlandske vestkyst.

Det skyldes, at vejrudsigterne heller ikke ser "for godt ud" resten af juli, skriver selskabet.

- Tågen og lave skyer driller os så meget, at dagens planlagte programmer bliver udskudt, og når det sker flere dage i træk, får vi en stor ophobning af passagerer, siger Air Greenlands direktør, Jacob Nitter Sørensen, i en meddelelse.

Lukningen af billetsalget betyder ifølge det grønlandske medie Sermitsiaq.AG også, at man ikke kan købe billetter til og fra Danmark før i begyndelsen af august.

Jacob Nitter Sørensen forklarer i meddelelsen, at strejken i SAS er medvirkende til, at Air Greenland ikke som normalt kan chartre fly til ekstra afgange.

De trafikale udfordringer i Europa medfører, "at det er meget svært at finde ledig kapacitet til indleje på atlantruten", udtaler Jacob Nitter Sørensen.

- Air Greenland bruger normalt denne mulighed, men med blandt andet strejken i SAS er denne mulighed yderst begrænset, siger direktøren.

Han uddyber, at der er tale om et "enormt stort puslespil, som skal gå op".

Også i forhold til de strandede passagerer er der udfordringer. Således skal selskabet sørge for overnatning de forskellige steder.

Men også det er svært, da der er begrænset kapacitet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.