Danmark sender 25 lastbiler fyldt med værnemidler til Ukraine

De værnemidler, som sendes til Ukraine, er i overskud. Derfor påvirker donation ikke det danske beredskabet.

Et nødlager i Greve med værnemidler i forbindelse med coronakrisen. De værnemidler, der sendes afsted, er i overskud på det nationale beredskabslager. Donationen påvirker derfor ikke det danske beredskab. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Et nødlager i Greve med værnemidler i forbindelse med coronakrisen. De værnemidler, der sendes afsted, er i overskud på det nationale beredskabslager. Donationen påvirker derfor ikke det danske beredskab. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danmark donerer sin hidtil største mængde af værnemidler til Ukraine.

Donationen fylder cirka 750 paller. Det svarer til omkring 25 til 30 lastbiler fyldt med værnemidler som mundbind og handsker.

De første seks lastbiler fra Danmark har sat kurs mod Ukraine. De næste lastbiler følger i de kommende uger.

Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse.

- Danmark støtter endnu en gang Ukraine med værnemidler, som landet har brug for. Denne gang sender vi både mundbind, kitler, handsker, håndsprit og visirer fra det nationale lager.

- De første lastbiler er sendt afsted. Og resten af værnemidlerne bliver afsendt i flere leverancer i løbet af august, siger Lisbet Zilmer-Johns, direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed, i pressemeddelelsen.

Donationen består af cirka 3,1 million mundbind, 0,6 millioner kitler, 7,2 millioner handsker, 10.000 liter håndsprit og 40.000 visirer.

Ukrainske myndigheder har anmodet om hjælpen via EU's kriseberedskab.

De værnemidler, der sendes afsted, er i overskud på det nationale beredskabslager. Donationen påvirker derfor ikke det danske beredskab.

Danmark har også tidligere doneret til det ukrainske sundhedsvæsen. For eksempel er medicin, ambulancer, vacciner og medicinsk udstyr tidligere sendt fra Danmark til Ukraine.

Styrelsen oplyser, at Danmark også er klar til at bistå med flere værnemidler, hvis Ukraine eller andre nabolande berørt af krigen har brug for det.

Værnemidlerne er placeret på flere lagre rundtom i landet. Beredskabsstyrelsen står for transporten af dem sammen med Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.