Danmark sender over to millioner værnemidler til Ukraine

Danmark imødekommer ukrainsk anmodning og donerer mundbind, kitler og åndedrætsværn fra det nationale lager.

Værnemidlerne var i overskud på det nationale lager. Derfor kommer donationen ikke til at påvirke den danske lagerbestand (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Værnemidlerne var i overskud på det nationale lager. Derfor kommer donationen ikke til at påvirke den danske lagerbestand (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danmark sender en million mundbind, en million kitler og 5000 åndedrætsværn til Ukraine.

Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse fredag.

Donationen sker efter det ukrainske sundhedsministerium gennem EU's kriseberedskab har anmodet om dansk bistand i form af værnemidler.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns finder det positivt, at Danmark på denne måde kan være med til at hjælpe Ukraine.

- Vi er klar til at støtte Ukraine med denne donation og levere de mundbind, kitler og åndedrætsværn, der er brug for.

- Vi er glade for at kunne imødekomme deres ønske og fokuserer nu på, at det kan ske hurtigst muligt, siger hun i pressemeddelelsen.

Værnemidlerne var i overskud på det nationale lager, og derfor kommer donationen ikke til at påvirke den danske lagerbestand.

Mundbind, kitler og åndedrætsværn er pakket og gjort klar til afsendelse. De første fem lastbiler med værnemidler sætter kursen mod Polen i denne uge. Fra Polen skal de videredistribueres til Ukraine.

De resterende værnemidler vil blive kørt afsted i de kommende uger.

Styrelsen for Forsyningssikkerhed oplyser, at Danmark er klar til at donere yderligere værnemidler til Ukraine eller berørte nabolande, hvis der er behov for det.

Siden den russiske invasion af Ukraine natten til den 24. februar har Danmark blandt andet doneret medicin, ambulancer, vacciner og medicinsk udstyr gennem EU's civilbeskyttelsesmekanisme.

Den 4. marts sendte Falck 30 ambulancer til Ukraine og den 24. marts sendte Region Syddanmark fem ambulancer mod det invaderede land.

Den 11. marts oplyste Sundheds- og Ældreministeriet, at man ville sende 40.000 MFR-vacciner og 93.000 DiTE-vacciner til Ukraine.

Danmark sendte i slutningen af februar også 2700 panserværnsraketter til Ukraine.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.