Danmarks Mr. Oscar er nomineret for syvende gang

Producer Kim Magnusson har fire årtier i træk kunne kalde sig nomineret til en Oscar.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hvis man står og mangler en kyndig vejledning til, hvordan man gebærder sig ved verdens mest prestigefyldte prisuddeling, så kan man med rette spørge den danske producer Kim Magnusson til råds.

Om det er 16 eller 17 gange, han har været med til oscaruddelingen, kan han ikke lige huske. Men sikkert er det, at han i år er personligt nomineret for ikke mindre end syvende gang i karrieren.

- Og så har vi haft yderligere tre nomineringer med mit firma (M&M Productions, red.), hvor jeg ikke selv var den, der var nomineret, fortæller Kim Magnusson.

Om han ligefrem slår rekord, kommer an på, hvordan man tæller.

- Jeg tror ikke, det er sket, at nogen har været nomineret syv gange, mens kategorien har heddet "Short Film Live Action" (Bedste Kortfilm, red.).

- Men i tidligere tider, hvor kategorien hed alt muligt andet, der tror jeg, at Disney er oppe på 61 nomineringer eller sådan noget. Så der er lidt vej endnu til den rekord, siger han og smiler.

Kim Magnussons første nominering faldt i 1997. Igen i 1998 og 1999 - og her lykkedes det at vinde med Anders Thomas Jensens "Valgaften".

Også i 2007 var Kim Magnusson nomineret, og i 2014 var han igen på scenen, da Anders Walters "Helium" scorede den store pris.

I 2017 blev det ikke til en pris, da Magnusson og Aske Bang var nomineret for "Silent Nights", men i år kan filmen "On My Mind" af instruktøren Martin Strange-Hansen sørge for, at Kim Magnusson som producer scorer sin tredje Oscar.

- Der er nogen, der vil sige, at det jo bare er kortfilm. Men der siger jeg bare: en Oscar er en Oscar. Og man skal lave nogle gode film, og der skal knokles for at nå så langt, fortæller Kim Magnusson.

Martin Strange-Hansen har før snuppet en Oscar - nemlig tilbage i 2003 med kortfilmen "Der er en yndig mand". Den var produceret af Kim Magnussons produktionsselskab, M&M Productions, så de to har allerede smagt oscarsuccesen sammen.

Og da Martin Strange-Hansen kontaktede ham og pitchede idéen til "On My Mind", der tager udgangspunkt i den sorg, instruktøren oplevede, da han i 2001 mistede sin datter, var Kim Magnusson ikke i tvivl om, at den havde oscarpotentiale.

- Det er en enormt nær historie, og den ramte også noget i mig, fordi jeg har mistet min mor. De historier, der er så nære, at de bliver universelle, de går bare rigtig godt herovre.

- Det er helt klart en film, folk føler, de kan relatere til, og jeg tror, det er derfor, vi er kommet så langt, forklarer Kim Magnusson.

For ham er Oscar en ledestjerne, når han vælger projekter. Ikke for at sidde under palmerne i West Hollywood og få lov at gå op ad den røde løber, men fordi filmprisen ikke kan sammenlignes med nogen anden hæder.

- For mig er Oscar det ultimative og det største, vi kan i vores branche. Her er det branchen, der stemmer, så det er kolleger fra hele verden, forklarer han.

- Og det er bare rigtig sjovt, når man vinder. Så vi håber, vi snupper den på søndag, så vi kan få en ordentlig fest, siger han.

Oscarshowet finder sted natten til mandag dansk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.