Dansk oscarbud får hjælp af Nikolaj Coster-Waldau

Skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau har lånt sin stemme og sin stjernestatus til den oscarnominerede "Flugt".

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den danske animerede dokumentar "Flugt" kan natten til mandag dansk tid score intet mindre end tre af de prestigefulde oscarstatuetter.

Og til at skabe opmærksomhed omkring filmen forud for det store show har oscarbuddet fået hjælp fra en helt særlig kant.

Nemlig af den verdenskendte danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau.

Har man set filmen i de danske biografer eller måske på skærmen derhjemme, så har man kunnet lytte til instruktøren Jonas Poher Rasmussen, der interviewer sin ven Amin, der for første gang fortæller den barske historie om sin flugt fra Afghanistan som barn.

Men i de amerikanske biografer er det Nikolaj Coster-Waldau og oscarvinderen Riz Ahmed, der lægger stemme til Jonas og Amin.

- Filmen var færdig, og så ville distributøren gerne lave en versionering på engelsk, og de spurgte så Riz Ahmed og mig, om vi ville være med, fortæller Nikolaj Coster-Waldau, da Ritzau møder ham i West Hollywood.

- Jeg så filmen og kunne bare sige, at selvfølgelig ville jeg det. Jeg ville gøre hvad som helst, siger skuespilleren.

Ud over tjansen med at lægge stemme til dokumentaren har både Nikolaj Coster-Waldau og Riz Ahmed fået titlen som executive producer.

- Jeg tror, at idéen var, at vi så kunne være med til at promovere filmen, og det har vi så begge gjort, så godt vi kunne, siger Nikolaj Coster-Waldau.

For Nikolaj Coster-Waldau er det foregået ved, at han har deltaget ved forskellige visninger af filmen, og så har han ad flere omgange anbefalet sine tre millioner følgere på Instagram at se den danske dokumentar.

- Men det er vigtigt for mig at sige, at jeg er enormt taknemmelig for at være med i "Flugt". Så det går begge veje. Jeg tænker jo ikke, at nu kommer jeg her og kaster stjernestøv.

- Jeg vil bare gerne skabe lidt opmærksomhed omkring filmen, for jeg synes, at så mange som muligt skal se den, siger han.

Selve opgaven med at skulle lægge stemme til et andet menneske var ganske ny.

Han havde talt i telefon med Jonas Poher Rasmussen, men den første gang, de to mødte hinanden i virkeligheden, var da Nikolaj Coster-Waldau skulle lægge stemme til ham.

- Udfordringen var, at engelsk er et andet sprog, og det, der er så unikt ved filmen, det er, at det er to gamle venner, som kender hinanden utroligt godt.

- Der er så meget empati og omsorg og kærlighed, når Jonas interviewer Amin. Og de følelser var vigtige at få med og finde balancen i det, fortæller Nikolaj Coster-Waldau.

Når oscaruddelingen finder sted natten til mandag dansk tid, er der en chance for, at Nikolaj Coster-Waldau sidder i salen som en del af holdet bag "Flugt".

- De har givet mig en billet, og det havde jeg ikke regnet med. Det bliver da sjovt at prøve, hvis jeg altså kan nå det, siger skuespilleren, der lige skal et smut til England i weekenden for at arbejde.

- Det bliver lidt stramt. Vi må se, om det går. Ellers finder jeg en bar, hvor jeg kan se det fra, siger skuespilleren.

Men uanset udfaldet ved uddelingen, så mener han allerede, den har vundet.

- Filmen er nomineret tre gange til verdens største filmpris. Det er fuldstændigt utroligt for en lille dansk film.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.