Danske anmeldere: Mads Mikkelsens skurk løfter troldmandsfilm

Aviser giver fire stjerner til ny Fantastiske skabninger-film, hvor Mads Mikkelsen får ros for skurkerolle.

Danske anmeldere er vilde med Mads Mikkelsen i rollen som Gellert Grindelwald i "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder", der får premiere i Danmark torsdag. Her ses den danske skuespillere til verdenspremieren i London 29. marts. <i>Tolga Akmen/Ritzau Scanpix</i>

Danske anmeldere er vilde med Mads Mikkelsen i rollen som Gellert Grindelwald i "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder", der får premiere i Danmark torsdag. Her ses den danske skuespillere til verdenspremieren i London 29. marts. Tolga Akmen/Ritzau Scanpix

Rollen var egentlig besat af en anden.

Men efter skandaleombruste Johnny Depp måtte trække sig som skurken Gellert Grindelwald stod Mads Mikkelsen klar til at overtage rollen i filmen "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder".

Og det har den danske stjerneskuespiller gjort med bravur, mener de danske anmeldere.

- Ganske vist kom Mads Mikkelsen med på et afbud fra Johnny Depp, men hans præstation i rollen som Gellert Grindelwald er med til at løfte den tredje film i Harry Potters prequel-univers, "Fantastiske skabninger", gevaldigt, skriver Politikens anmelder.

I Jyllands-Posten roses Mads Mikkelsen for "så naturligt at gøre figuren til sin egen", mens B.T. kalder ham en bedre Gellert Grindelwald end Johnny Depp, der nåede at spille rollen i nummer to film om troldmanden Newt Scamander og hans magiske skabninger.

- Filmen er et fremragende magisk eventyr, der holder en fanget fra start til slut, og det er uden tvivl den bedste i Fantastiske skabninger-serien, lyder det videre i B.T.'s anmeldelse.

Også Jyllands-Postens anmelder kalder filmen for den foreløbigt bedste i serien.

- Men den føles stadig som et lidt uengageret tillæg til Harry Potter-fortællingen, skriver anmelderen videre i Jyllands-Posten.

Alle tre aviser samt Berlingske kvitterer med fire ud af seks stjerner til filmen.

Mediet Soundvenue er dog ikke lige så imponeret og uddeler blot to stjerner.

- Det eneste lyspunkt er Mads Mikkelsen. Han overstråler alt og alle i rollen som diabolske Grindelwald, der nærmest sidestilles med Hitler i sin kamp for etnisk udrensning og et totalitært troldmandsstyre, skriver Soundvenues anmelder.

"Fantastiske skabninger" er baseret på Harry Potter-skaberen J.K. Rowlings opslagsværk af samme navn.

Filmene foregår i samme magiske univers som Harry Potter-serien, men finder sted cirka 60 år før. Der er planer om at lave fem film i alt.

"Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder" har premiere i danske biografer torsdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.