Danske skatteydere betaler for Tour de France-holds fly til Frankrig

Cykelholdene i Tour de France i år tager flyet fra Sønderborg til Frankrig på danskernes regning ifølge medie.

Der er pyntet op langs ruten for 2. etape af årets Tour de France. Løbets første tre etaper skal køres i Danmark, men de danske skatteydere skal betale for flyene videre til Frankrig. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Der er pyntet op langs ruten for 2. etape af årets Tour de France. Løbets første tre etaper skal køres i Danmark, men de danske skatteydere skal betale for flyene videre til Frankrig. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Når 3. etape er kørt af årets Tour de France i Danmark, er det de danske skatteydere, som betaler for cykelrytternes, sportsdirektørernes og Tour de Frances ledelses fly til Frankrig.

Det skriver Politiken.

Ida Bigum Nielsen, som er direktør for den danske værtsorganisation Grand Départ Copenhagen Denmark, vil ikke oplyse præcist, hvad regningen er.

Men adspurgt af Politiken medgiver hun, at man godt kan sige, at den er på et par millioner kroner i runde tal.

Grand Départ Copenhagen Denmark er finansieret af staten, Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Nyborg Kommune, Vejle Kommune, Sønderborg Kommune og tre regioner.

Kommunalforsker fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch mener ikke, at det giver mening, at myndighederne skal betale. Det siger han til Politiken.

- Det fremstår som en helt uvirkelig verden, når danske skattekroner bliver brugt til at finansiere private cykelholds og et fransk etapeløbs rejseaktiviteter, siger han til avisen.

Rasmus Grønved Nielsen er adjunkt og forsker i offentlige myndigheders samarbejde med private firmaer på Københavns Universitet. Han kalder det en atypisk postering over for Politiken.

Ifølge Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), som er bestyrelsesformand for den danske Tour-organisation, var betalt flytransport en betingelse for at få Tour de France til Danmark. Det siger hun til Politiken i et skriftligt svar.

Hun tilføjer i det skriftlige svar, at hun er sikker på, at aftalen vil blive behandlet, når projektet evalueres.

De danske udgifter til Tour de France løber op i mindst 180 millioner kroner.

Flytransport fra et værtsland til Frankrig har ikke tidligere været aktuelt. De andre gange, hvor løbet er startet uden for Frankrig, har det været tættere på Frankrig.

Den franske arrangør, ASO, er ikke vendt tilbage på Politikens henvendelse.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.