Danskernes energiforbrug tager endnu et dyk

Energiforbruget faldt med 5,4 procent i første kvartal af 2023 sammenlignet med samme periode sidste år.

Danskerne brugte mindre energi i første kvartal af 2023 sammenlignet med samme periode sidste år. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Danskerne brugte mindre energi i første kvartal af 2023 sammenlignet med samme periode sidste år. (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Danskernes energiforbrug er nok en gang faldet.

Det viser nye tal fra Energistyrelsen.

Det faktiske energiforbrug faldt med 5,4 procent i første kvartal af 2023 i forhold til samme periode sidste år, lyder det.

Det var særligt forbruget af naturgas og kul, der faldt i perioden. Naturgas faldt med 13,9 procent, mens kul faldt med 11,8 procent.

Vicedirektør i Dansk Industri Troels Ranis hylderne danskernes nye forbrugsvaner som følge af Ruslands invasion af Ukraine, der har sendt energi- og råvarepriserne i vejret.

- Det er godt, at forbruget af de fossile energikilder som naturgas og kul er faldet så markant, selv om det er på en frygtelig baggrund, at priserne er drevet i vejret, siger Troels Ranis.

- De fleste af os er blevet super opmærksomme på, hvor vi kan spare på energi og effektivisere vores forbrug. De gode vaner skal vi holde fast i til den kommende vinter.

Produktionen af strøm fra solceller var 9,2 procent højere, selv om antallet af soltimer faldt med over en tredjedel.

Samlet set steg produktionen af vedvarende energi en procent. Det skyldes en stigning i produktion af bionaturgas og solkraft, oplyser styrelsen.

Danskernes energiforbrug i første kvartal er faldet markant siden 2010.

Tal viser, at forbruget i første kvartal af 2010 var knap 250 petajoule. I år er tallet omkring 175.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.