DBU aflyser stormskærmsfest i Fælledparken efter ballade

Ølkrus og dåser blev kastet rundt ved storskærmsvisning fredag aften, og det får konsekvenser, meddeler DBU.

Det danske herrelandshold spillede fredag aften Nations League-kamp mod Kroatien i Parken. Uden for stadion var tusindvis af fans mødt op til storskærmsarrangement. Det gik dog så vildt for sig, at mandagens visning er aflyst, oplyser DBU. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Det danske herrelandshold spillede fredag aften Nations League-kamp mod Kroatien i Parken. Uden for stadion var tusindvis af fans mødt op til storskærmsarrangement. Det gik dog så vildt for sig, at mandagens visning er aflyst, oplyser DBU. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af sikkerhedsmæssige årsager har Dansk Boldspil Union (DBU) besluttet, at visningen af landskampen mellem Danmark og Østrig mandag aften i Fælledparken bliver aflyst.

Det oplyser unionen på sin hjemmeside søndag.

Fredag blev Danmarks Nations League-kamp mod Kroatien vist på storskærm i Fælledparken. Her blev der kastet med ølkrus og fyldte dåser, og det får altså DBU til at droppe planerne.

- Vi vil ikke risikere, at børn og voksne bliver beskadiget af fyldte ølkrus, flasker eller øldåser. Så selv om langt det største flertal af deltagerne har opført sig ordentligt, er der et lille antal, der ødelægger det for de mange, udtaler DBU's kommunikationschef Jakob Høyer i en pressemeddelelse.

Mellem 15.000 og 20.000 fans så på storskærm Danmark tabe til Kroatien fredag aften.

Langt størstedelen af de fremmødte havde en fredelig fodboldfest, oplyser DBU. Men havde man planer om at møde op og heppe på herrelandsholdet fra græsset ved siden af Parken, skal man se sig om efter et andet sted at se kampen.

- Vi har været glade for de fantastiske fodboldfester, der har været i Fælledparken den sidste uges tid med stor deltagelse, når Herrelandsholdet har spillet de første tre Nations League-kampe, siger Jakob Høyer.

- I fredags var mængden og karakteren af kast med ølkrus og fyldte øldåser dog så voldsom, at vi ser os nødsaget til at aflyse storskærmsvisningen til den sidste kamp mandag aften mod Østrig, siger han videre.

De danske kampe i Nations League er blevet vist på storskærm i Fælledparken. Men allerede fra første kamp mod Frankrig den 3. juni var der problemer med ølkast.

Forud for fredagens kamp oplyste DBU, at der ville blive indsat flere vagter for at holde styr på menneskemængden. Men det var altså ikke nok.

Trods 0-1-nederlaget fredag aften fører Danmark fortsat sin Nations League-pulje efter sejre over Frankrig og Østrig på udebane.

Danmark har seks point, Østrig og Kroatien har fire, mens de franske verdensmestre ligger sidst med to point, efter at holdet kun fik 1-1 mod Østrig fredag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.