DMI spår tørskoet Tour de France-fejring til Vingegaard

Indtil videre ser det ud til at holde tørt, når Jonas Vingegaard onsdag fejres på Rådhuspladsen i København.

Jonas Vingegaard blev efter den sidste etape fejret i Frankring søndag. Onsdag skal Tour de France-vinderen også fejres i København, og det ser ud til at holde tørt, lyder det fra DMI. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Jonas Vingegaard blev efter den sidste etape fejret i Frankring søndag. Onsdag skal Tour de France-vinderen også fejres i København, og det ser ud til at holde tørt, lyder det fra DMI. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Onsdag skal Jonas Vingegaard køre i åben bil gennem København for at fejre sejren i Tour de France.

Og vejret ser ud til at blive ganske udmærket for sådan en tur.

- Der er en lille risiko for, at der kan komme en byge, men for nu ser det ud til, at det holder tørt, siger Erik Hansen, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Termometeret vil ramme 16 grader, så både Vingegaard og fremmødte fans kan overveje korte ærmer.

- Det ser ud til at være en ideel fejring af Jonas, siger Erik Hansen.

Klokken 12 sætter Jonas Vingegaard sig i den åbne bil, der vil køre ham fra Københavns Lufthavn til Rådhuspladsen.

Her vil han efter planen, som andre store sportsmænd- og kvinder har gjort det før ham, træde ud på balkonen mod Rådhuspladsen for at blive hyldet.

Kigger man på hele landkortet, kan danskere, der ikke er rejst udenlands for sommerferien, se frem til et par blæsende dag tirsdag og onsdag.

Der vil dog være kig til solen og dagtemperaturer på op til 20 grader.

- Det ser ud, som om vi får en jævn til hård vind mod vest ved kysterne. Måske knap så meget ind over land, hvor det bliver let til frisk vind, siger Erik Hansen.

Inden vi når til Tour de France-fejringen, skal vi dog forbi en våd mandag. Her er der risiko for kraftig regn og lokale skybrud i Jylland og senere også på Fyn, Lolland, Falster og Sjælland.

Regndråberne kan være ledsaget af torden.

Stedvis kan der mandag falde over 24 millimeter nedbør på seks timer, ligesom der også er risiko for lokale skybrud, forklarer Erik Hansen.

Det skyldes en koldfront, der i løbet af mandag vil trække sig gennem Danmark vestfra. På østsiden vil der komme varm luft strømmende fra den sydlige del af kontinentet.

På Lolland, Falster og Sjælland kan det give temperaturer op til 31 grader, inden der også kan opstå torden og skybrud her.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
AaB tager stort skridt tættere på salg
Luk