Døde havfugle fundet på strande på hele vestkysten

Der er fundet en række døde fugle på strandene langs den jyske vestkyst den seneste uge, fortæller forening.

Suler er den største havfugl i de danske farvande. I den seneste uge er en række døde suler skyllet i land i det vestlige Jylland. (Arkivfoto). <i>Loic Venance/Ritzau Scanpix</i>

Suler er den største havfugl i de danske farvande. I den seneste uge er en række døde suler skyllet i land i det vestlige Jylland. (Arkivfoto). Loic Venance/Ritzau Scanpix

På den jyske vestkyst er der den seneste uge fundet en række døde havfugle på stranden.

Det fortæller formand for Dansk Ornitologisk Forening, Egon Østergaard, til TV Midtvest.

- Man kan godt forestille sig, at der er flere forskellige faktorer i spil. Vi ved, at havtemperaturen i Vesterhavet er steget på grund af klimaforandringer, og det betyder, at nogle af fiskebestandene, som havfuglene lever af, trækker længere nordpå, siger Egon Østergaard til mediet.

Fundene er sket langs hele vestkysten.

Der er primært fundet døde suler, men det er også splitterner og skarver. Dansk Ornitologisk Forening ved ikke, hvorfor fuglene er døde. Fuglene skal undersøges på Aalborg Universitet.

Undersøgelserne skal klarlægge, om fuglene har haft nogle sygdomme.

Sulen er den største havfugl i de danske farvande.

Ifølge TV Midtvest er der fundet 50 døde suler alene på Fanø. Egon Østergaard understreger over for mediet, at det er rigtig mange.

Han mener også, at det er usædvanligt for årstiden, og derfor håber han også, at man hurtigt finder frem til dødsårsagen, siger han til TV Midtvest.

I vinter blev der også fundet flere døde havfugle end normalt på de danske kyststrækninger.

Ib Krag Petersen, der er seniorrådgiver ved Institut for Ecoscience på Aarhus Universitet, sagde i februar til Ritzau, at de mange døde fugle kunne skyldes klimaforandringer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden