Donation næsten fordobler antal statslige sheltere

A.P. Møller Fonden donerer 16 millioner kroner til 300 nye sheltere i statslige naturområder over hele landet.

Skoven ved Kværkeby mellem Køge og Ringsted. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Skoven ved Kværkeby mellem Køge og Ringsted. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er blevet mere populært end nogensinde at opholde sig eller overnatte sig i naturen.

Det har lagt pres på de overnatningsmuligheder, der er rundt om i landet. Men fremover bliver det endnu nemmere at finde et primitivt ly for natten.

A.P. Møller Fonden donerer 16 millioner kroner til opførelsen af 300 nye sheltere i de statslige naturområder over hele landet.

Det er tæt på en fordobling af antallet af Naturstyrelsens sheltere i den fælles natur ifølge en pressemeddelelse fra Naturstyrelsen.

- Du kan komme ud og høre nattens lyde. Du får frisk luft, for det er jo ikke en campinghytte. Det er ret primitivt, hvor man egentligt bare skal ud og opleve naturen, vindens susen og stjernehimlen, siger vicedirektør i Naturstyrelsen Signe Nepper Larsen.

Der bliver opført 250 nye små sheltere og 50 store sheltere til større grupper.

Desuden indeholder bevillingen en opgradering af 100 af de eksisterende primitive overnatningspladser i de statslige områder.

Eksempelvis vil der blive repareret eller udskiftet sheltere samt etableret flere bålsteder og muldtoiletter, som bedst beskrives som et komposttoilet.

Den præcise placering er stadig uvis, men det vil være jævnt fordelt over hele landet. Derudover vil det være steder med stor efterspørgsel og steder, hvor der i dag ikke er et stort udbud af sheltere.

- Det kan være bynært - eksempelvis Vestamager - og det kan være rundt omkring i hele landet. Det skal vi nu lave en plan for, siger Signe Nepper Larsen.

Sidste år bestilte mere end en kvart million borgere en overnatningsplads i de statslige naturområder landet over.

Forventningen er, at de første nye sheltere vil stå klar til slut august.

En del statslige sheltere kan bookes på forhånd, men der er også mange, der spontant kan bruges efter først-til-mølle-princippet.

Borgere kan også sove i skovbunden i alle statslige naturområder eller slå deres telt op i flere end 275 skove med fri teltning.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden