Dronning Margrethe sender kondolencebrev til Japans kejser

Den tidligere premierminister i Japan Shinzo Abe blev fredag skudt og døde efterfølgende af sine kvæstelser.

Den tidligere japanske premierminister Shinzo Abe blev fredag skudt og dræbt under en politisk tale i byen Nara. (Arkivfoto). <i>Philip Fong/Ritzau Scanpix</i>

Den tidligere japanske premierminister Shinzo Abe blev fredag skudt og dræbt under en politisk tale i byen Nara. (Arkivfoto). Philip Fong/Ritzau Scanpix

Dronning Margrethe har lørdag sendt et kondolencebrev til den japanske kejser Naruhito. Det har hun gjort fra sin royale residens Marselisborg i Aarhus.

Det skriver kongehuset på sin hjemmeside.

I brevet sender hun sin sympati og sine tanker til den japanske befolkning, efter at landet fredag mistede sin tidligere premierminister Shinzo Abe.

Han blev fredag formiddag lokal tid skudt under en tale i den vestjapanske by Nara. Han døde senere af sine kvæstelser.

- Deres Majestæt. Det er med stor sorg, at jeg har hørt om den tidligere premierminister Shinzo Abes død, indleder dronningen sit brev til kejser Naruhito.

- Mine tanker og sympati går til hans (Shinzo Abes, red.) familie, deres Majestæt og den japanske befolkning, skriver hun videre.

Den tidligere premierminister blev 67 år.

Ifølge det japanske medie NHK førte Abe kampagne for en kandidat fra partiet LDP i Nara, da han blev skudt. Søndag er der valg til det japanske overhus.

Shinzo Abe var premierminister i Japan i et år i 2006 og igen fra 2012 til 2020. Han er Japans længst siddende premierminister.

Selv om han ikke længere var premierminister, var han stadig en dominerede figur i det regeringsbærende parti.

Shinzo Abe blev især kendt for sin økonomiske politik, der fik navnet Abenomics. Det var et forsøg på at løsne Japans rigide finanspolitik via flere offentlige investeringer, strukturelle reformer og højere forbrugsskatter.

En 41-årig mand blev anholdt i forbindelse med skudepisoden. Meldinger er gået på, at han skød Shinzo Abe bagfra med et skydevåben.

Ifølge NHK har den formodede gerningsmand tilstået angrebet og sagt, at han var utilfreds med den tidligere premierminister og ønskede at dræbe ham.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.