Film om tre søskende vinder Oscar-kvalificerende pris i Odense

Rekordmange kortfilm har kæmpet om Oscar-kvalificerende priser i Odense den seneste uge på kortfilmsfestival.

Kortfilmen "Nest", som er instrueret af islandske Hlynur Pàlmason, vinder lørdag prisen for bedste danske film på kortfilmsfestivalen Odense International Film Festival. Filmen følger tre søskende i deres træhus, som årstiderne skifter. (Handout fra Odense International Film Festival.) <i>Handout fra Odense International Film Festival/Free</i>

Kortfilmen "Nest", som er instrueret af islandske Hlynur Pàlmason, vinder lørdag prisen for bedste danske film på kortfilmsfestivalen Odense International Film Festival. Filmen følger tre søskende i deres træhus, som årstiderne skifter. (Handout fra Odense International Film Festival.) Handout fra Odense International Film Festival/Free

Den islandske instruktør, Hlynur Pàlmason, vinder lørdag prisen for bedste danske kortfilm med filmen "Nest" på Odense International Film Festival.

Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

I den internationale kategori vinder kortfilmen "Astel", som er instrueret af Ramata-Toulaye Sy.

- Odense har vibreret af kortfilm og kærlighed, og så er der endda også en dag i morgen (søndag red.) siger festivalleder Birgitte Weinberger i pressemeddelelsen.

Og sejrene i Odense betyder ikke så lidt. For festivalen er den eneste i Danmark, hvor man kan kvalificere sig til den amerikanske Oscar-prisuddeling.

Det betyder, at filmen bliver sendt til Oscar-akademiets nomineringsudvalg, som skal tage stilling til, om filmen skal nomineres til den prestigefyldte amerikanske pris.

Selv om sejren i Odense ikke er garanti for at gå hele vejen ved Oscar-uddelingen, var det præcist, hvad der skete med filmen "The Long Goodbye", som vandt i 2021.

Festivalleder Birgitte Weinberger beskriver årets festival som noget ganske særligt.

- Ikke nok med at vi kom virkelig godt fra start med sidste års Oscar-succes i ryggen og rekordstor interesse for at være med på programmet, så har vi også kunnet byde velkommen til en hel masse kortfilmselskere, der har besøgt festivalen i ugens løb, siger hun.

Den danske vinder "Nest" handler om tre børn, som har et træhus hævet højt over jorden.

Hlynur Pàlmason har tidligere instrueret spillefilmen "Vinterbrødre" fra 2017.

Ramata-Toulaye Sy er en fransk-senegalesisk instruktør og manuskriptforfatter. "Astel", som vandt den internationale pris, er den første film, hun har instrueret.

Der er blevet vist i alt 123 kortfilm på festivalen. Det er rekordmange for Odense International Film Festival.

Festivalen begyndte mandag og slutter søndag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.