Fire byer bliver værtsdebutanter ved royalt motionsløb

Herning, Aabenraa, Nyborg og Nykøbing Falster skal næste år afvikle Royal Run for første gang.

Kronprinsparrets familie deltog selv, men fandt også tid til at heppe på deltagerne sidste år. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Kronprinsparrets familie deltog selv, men fandt også tid til at heppe på deltagerne sidste år. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Når motionsløbet Royal Run løber af stablen 29. maj næste år, får fire nye værtsbyer lov til at byde danskerne velkommen.

Det skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

Herning, Aabenraa, Nyborg og Nykøbing Falster bliver næste års værtsdebutanter. Den eneste genganger er København.

- Det er meget spændende at kunne udvide Royal Run-familien med fire helt nye byer, siger Jens Otto Størup, direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe, i meddelelsen.

- Med Herning, Aabenraa, Nyborg og Nykøbing Falster som nye værtsbyer håber vi, at vi kan give endnu flere lyst til at opleve, hvad det giver at bevæge sig sammen og gøre det til en kæmpe folkefest

Det er femte gang, at Royal Run skal afvikles. Det arrangeres i et samarbejde mellem DGI, DIF og Dansk Atletik.

Der er mulighed for at gå og løbe distancerne 1,6, fem eller ti kilometer.

Sidste år deltog 91.763 i motionsløbet. Her var det København, Aalborg, Aarhus, Kolding og Næstved, som lagde asfalt til.

Da Royal Run blev afholdt for første gang i 2018, skete det i anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. Siden har man gjort det til en årlig tradition.

Ifølge Morten Mølholm Hansen, direktør i DIF, er det "et privilegium at kunne invitere danskerne med til løbet for femte gang". Det siger han i pressemeddelelsen.

- Royal Run '22 var en stor succes, blandt andet fordi vi fik vist danskerne, at motion i fællesskab kan noget særligt, og så krydret med kronprinsfamiliens dedikerede deltagelse, blev det en folkefest uden sidestykke.

- Den fest agter vi at holde igen til næste år, siger han.

Næste år er der plads til 90.000 deltagere fordelt på de fem forskellige værtsbyer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk