Flot forårsvejr viger for kulde og nedbør med hvidt islæt

Lavtryk fra det nordlige Norge vil dominere det danske vejr denne uge med nattefrost og lave dagtemperaturer.

Forårsvejr i den kølige udgave er i vente hele denne uge, hvor bygerne kan indeholde tøsne eller slud. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Forårsvejr i den kølige udgave er i vente hele denne uge, hvor bygerne kan indeholde tøsne eller slud. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Foråret viste sig fra sine gode side i den forgangne uge med lune vinde og solskin, men nu kan det igen blive nødvendigt at finde uldtrøjer, vanter og huer frem.

Temperaturerne dykker frem til weekenden langt ned under de ti grader i dagtimerne, mens der er udsigt til minusgrader i nattetimerne. Og den nedbør, der kommer, kan måske være med tøsne eller slud.

Det er et lavtryk vest for den norske øgruppe Lofoten, der bringer kold luft ned over landet fra nord- og nordvest.

- Vi får ikke de store mængder nedbør, og der skal nok også komme noget sol, men det er svært at sige noget om, hvor der kommer meget eller lidt solskin.

Sådan lyder det fra Mette Zhang, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt mandag morgen.

- Umiddelbart ser det ud til, at vi går en periode i møde, der nok minder lidt om vintervejr. Og det kølige forårsvejr kan måske holde ved til næste weekend, siger hun.

De fleste dage bliver det ikke blive ret meget varmere end seks grader.

- Det er et relativt markant fald i temperaturen i forhold til søndagens 15 grader, konstaterer Mette Zhang.

Mandag ser ud til at blive den varmeste denne uge med op til 11-12 grader på Sjælland og muligvis også på Fyn.

- Mandag står folk op til en masse skyer. Opklaringen kommer kun langsomt ned over landet fra nord, siger Mette Zhang.

Tirsdagen bliver det mellem fire og otte grader, og dagen begynder igen ret skyet. Men det holder sandsynligvis tørt, og mange steder vil i løbet af dagen få solen at se.

Natten til onsdag bliver det ned til fire minusgrader.

Om dagen kan der dukke byger med slud eller tøsne op, mens temperaturerne falder yderligere til mellem to og seks grader. Det samme gælder for torsdag og fredag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.