Første krisecenter for alle LGBT-personer åbner tirsdag

LGBT-personer bliver ikke mødt med den rigtige hjælp, når de søger mod krisecentre, mener LGBT+ Danmark.

LGBT+ Danmark glæder sig over, at landets første krisecenter for alle LGBT-personer åbner tirsdag. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

LGBT+ Danmark glæder sig over, at landets første krisecenter for alle LGBT-personer åbner tirsdag. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Tirsdag bydes der for første gang velkommen hos et krisecenter, der har alle LGBT-personer som sin målgruppe.

Det oplyser omsorgsselskabet Forenede Care, der står bag krisecentret, i en pressemeddelelse.

Det er en stor sejr, at det endelig er sket, siger Susanne Branner Jespersen, som er sekretariatschef i LGBT+ Danmark.

- Det er nødvendigt med et krisecenter for denne målgruppe, fordi undersøgelser viser, at LGBT-personer, der har været udsat for vold i nære relationer, i langt mindre grad end andre søger hjælp.

- Det er, fordi de ikke forventer at blive mødt, uden at de skal forklare sig eller forsvare sig, siger hun.

Ifølge Susanne Branner Jespersen kan det ske, at man er nødt til at forklare sin kønsidentitet, hvis man møder op på et af landets krisecentre.

- Eller man kan møde et personale, som overhovedet ikke kan hjælpe en, fordi kønsidentiteten og cpr-nummeret ikke stemmer overens, siger hun.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Statens Serum Institut og Aalborg Universitet er eksempelvis homoseksuelle i langt større risiko for at opleve partnervold end heteroseksuelle mænd.

Det er også blandt grundene til, at det har været vigtigt med et krisecenter, der er klædt på til at kunne modtage LGBT-personer, mener Susanne Branner Jespersen.

Undersøgelsen, der går under navnet Projekt Sexus, viser, at omkring 20 procent af transmænd og transkvinder har været i et voldeligt forhold.

For heteroseksuelle mænd og kvinder var disse tal henholdsvis 2,8 procent og 11,8 procent.

Hvis det står til LGBT+ Danmark, så skal formålet med det nye krisecenter ikke kun være, at man forbedre hjælpen til målgruppen. Man skal også sikre, at færre forbliver i voldelige forhold i mangel på hjælp.

- Hvis valget kun står mellem at blive i et voldeligt forhold og et kønsspecifikt krisecenter, hvor man ikke tror, man er velkommen eller kan modtage den rette hjælp, frygter vi, at for mange vælger første mulighed, siger sekretariatschefen.

Centret indvies i Kastrup tirsdag klokken 11. Her vil ligestillingsminister Trine Bramsen (S) også være til stede.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.