Forening samler millioner ind til forskning i sklerose

Scleroseforeningen har søndag samlet 5,6 millioner kroner ind til forskning i sygdommen, hvis årsag er ukendt.

Scleroseforeningens direktør, Klaus Høm, samlede ind i Valby sammen med sin datter Malin. (Pressefoto). <i>Scleroseforeningen/Free</i>

Scleroseforeningens direktør, Klaus Høm, samlede ind i Valby sammen med sin datter Malin. (Pressefoto). Scleroseforeningen/Free

Søndag gik tusindvis af indsamlere fra dør til dør for at samle penge ind til forskning i den uhelbredelige sygdom sklerose.

Det endte med, at der blev samlet godt 5,6 millioner kroner ind, oplyser Scleroseforeningen søndag aften.

Indsamlingen går foruden forskning til støtte i form af socialrådgivning og psykologhjælp til sklerosepatienter.

Det er fjerde år, at foreningen gennemfører en landsdækkende indsamling. Og trods en tid præget af inflation og krig blev de frivillige mødt af stor opbakning og støtte i hele landet, lyder det fra foreningen.

Det er "et rørende bevis på sammenhold i en tid, hvor mange oplever at være hårdt ramt på pengepungen," lyder det fra foreningens direktør, Klaus Høm, i en pressemeddelelse.

Han uddyber i et interview, at det er et super godt resultat.

- Jeg er utrolig glad og stolt over, at der er så mange danskere, som selv om de oplever stigende energi- og fødevarepriser, alligevel har så meget overskud, at de vil støtte forskning i sklerose, siger Klaus Høm til Ritzau.

I hele landet blev der indsamlet 5,6 millioner kroner mod 5,8 millioner kroner sidste år, hvor der blev sat indsamlingsrekord. Beløbet dækker både over kontanter samt en stadig større andel, som samles ind via MobilePay.

Ifølge foreningen er godt 18.000 danskere ramt af sklerose. Det svarer til en fordobling af antallet af ramte danskere på 20 år, og Danmark har verdens fjerde højeste forekomst af sklerose per indbygger.

Sygdommen rammer centralnervesystemet - hjerne og rygmarv.

Årsagen til sklerose er ukendt, og formålet med indsamlingen er netop at få penge ind til mere forskning i sygdommen.

- Der er behov for at samle penge ind til forskning, fordi der er stadig så meget, vi ikke ved om sklerose, og sklerose er stadig uhelbredelig.

- Mere end halvdelen af alt dansk, uafhængig skleroseforskning er finansieret af de penge, som vi i foreningen kan samle ind, siger Klaus Høm.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.