Fra næste uge kan børn få influenzavaccine i vaccinationscentre

Ifølge Sundhedsstyrelsen får for få børn mellem to og seks år vaccinationen mod influenza.

Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen vil tage vaccinationscentre i brug fra næste uge, så flere børn imellem to og seks år kan blive vaccineret mod influenza.

Det skriver DR.

Indtil nu har børnene kun kunne blive vaccineret med en næsespray hos en praktiserende læge. Men mulighederne bliver nu udvidet.

- Regionerne er opmærksomme på, at tilslutningen blandt børn er lav, og derfor bliver det nu nemmere for forældre at få vaccineret deres børn mod influenza, skriver Danske Regioner i en mail til DR.

Under ti procent af børnene i aldersgruppen har fået en influenzavaccine, siden der blev åbnet for muligheden for en måned siden.

Det er langt under Sundhedsstyrelsens mål på 75 procent. Omkring 30 procent af børnene blev vaccineret i den periode, som børnene kunne få vaccinen sidste år. Det har TV 2 tidligere skrevet.

Forældrenes Landsorganisations formand Signe Nielsen siger til DR, at opbakningen har været lav, fordi det er besværligt for familierne.

Hun nævner, at ikke alle praktiserende læger tilbyder at vaccinere børn mod influenza i år.

Derfor kan forældre potentielt skulle henvende sig til flere forskellige praktiserende læger, hvis de vil have deres børn vaccinerede.

Hun tilføjer, at hun ikke er sikker på, hvor meget vaccinationscentre hjælper. I stedet foreslår hun, at man tilbyder vaccinen i barnets daginstitution, hvis man vil nå målet på 75 procent.

Det har været muligt for børn mellem to og seks år at blive vaccineret mod influenza siden 1. oktober.

Den primære grund til, at man tilbyder vaccinen til børn er, at de er meget smitsomme, når de har influenza. Det er derfor et forsøg på at bremse smittespredningen til mere sårbare personer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.