Guldimund hiver tre priser i land ved Steppeulven

Det er musikanmeldere, der årligt uddeler Steppeulvens musikpriser til årets bedste musikpræstationer.

Det danske band Iceage med Elias Bender Rønnefelt i front kan glæde sig over en Steppeulv-pris for Årets komponist. (Arkivfoto) <i>Torben Christensen/Ritzau Scanpix</i>

Det danske band Iceage med Elias Bender Rønnefelt i front kan glæde sig over en Steppeulv-pris for Årets komponist. (Arkivfoto) Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Musikeren Guldimund står som den helt store vinder ved uddelingen af de danske musikkritikeres priser, Steppeulven, søndag aften på Bremen Teater i København.

Guldimund lyder også navnet Asger Nordtorp Pedersen.

Musikeren var nomineret i i alt tre kategorier, som han alle vandt.

Albummet "Dem, vi plejede at være" fra 2021 skaffede Guldimund prisen for Årets Udgivelse. Albummet rummer ni sange, der bearbejder parforholdets krise.

Den 31-årige fynbo løb også med prisen for Årets Musiker og Årets Tekstforfatter.

Hans tekster er af musikanmeldere tidligere blevet kaldt enkle, men vanvittigt effektfulde.

Det er første gang Guldimund vinder en pris ved Steppeulven.

Asger Nordtorp Pedersen har tidligere været bassist i bandet Blaue Blume og en af to sangskriverne i bandet TÅRN, inden han valgte at gå solo under navnet Guldimund.

Der blev i alt uddelt 11 priser ved søndagens Steppeulv. Sidste år blev der blot uddelt ni priser som følge af coronakrisen, men i år blev priserne Årets Livenavn og Årets Musiker atter uddelt.

Priserne uddeles af Foreningen af Danske Musikkritikere, som består af en række musikjournalister og -anmeldere, der til dagligt arbejder professionelt med musik.

De kigger tilbage på det forgange år og beslutter, hvilken musik de mener, er af den højeste kvalitet samt de kunstnere, som har leveret de bedste præstationer.

Den særlige Pionerpris gik til DJ og producer Kenneth Bager.

- Han er egentlig slet ikke musiker. Men hvis musik skal leve, er der brug for, at der kommer en eller anden med nogle store ører og siger: Det dér, det rykker.

- Og som bagefter tager musikken under armen og spiller den for andre mennesker. lyder det i motivationstalen fra Foreningen af Danske Musikkritikere.

Pionerprisen gives modsat de andre priser ikke kun for musikalske præstationer i det forgangne år, men for at have skabt et markant aftryk på den danske musikscene.

Tidligere har kunstnere som Lars Lilholt, Gnags og Sebastian modtaget prisen.

Steppeulven er blevet uddelt siden 2003 og er en hyldest til både nye og etablerede navne på den danske musikscene. Prisen er opkaldt efter de danske rockorkester Steppeulvene fra 1960'erne.

Priserne foregår normalt i januar, men grunden coronakrisen blev prisuddelingen i år udsat til april.

Ud over Guldimund og Kenneth Bager modtog blandt andet punkbandet Iceage prisen for Årets Komponist og Årets Producer sammen med Nis Bysted og Sonic Boom for albummet "Seek Shelter".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.