Inflation presser skleroseramte familier: Nu fordobles julehjælpen

Scleroseforeningen har i 2022 valgt at fordoble årets julehjælp på grund af de høje prisstigninger.

Dette års energi- og fødevarekrise får stor betydning for juletiden i børnefamilier, hvor enten mor eller far er ramt af sygdommen sclerose. (Arkivfoto). <i>Maria Hedegaard/Ritzau Scanpix</i>

Dette års energi- og fødevarekrise får stor betydning for juletiden i børnefamilier, hvor enten mor eller far er ramt af sygdommen sclerose. (Arkivfoto). Maria Hedegaard/Ritzau Scanpix

Inflationskrisen er over os og snart også juletiden. Mange skleroseramte familier risikerer ikke at kunne komme gennem julen uden hjælp.

Det vurderer Scleroseforeningen, som fordobler årets julehjælp, som familier kan søge om hvert år fra den 1. oktober.

Det er et tilskud til julen, der kan være en svær tid i mange af de børnefamilier, hvor enten mor eller far er ramt af sklerose.

- Det vil forhåbentlig betyde, at vi kan hjælpe flere eller hjælpe mere i en situation, hvor økonomien hos mange familier er helt ødelagt af stigende mad-, energi- og varmepriser, siger Klaus Høm.

Scleroseforeningen får ifølge Klaus Høm allerede mange henvendelser fra pressede familie, og ud over krisen er den alvorlige sygdom sklerose en stor hæmsko i mange familier.

- Du kan ikke tage en ekstra vagt eller få et bijob. Du er alvorligt syg, og du kan ikke forbedre din indkomst, og når priserne stiger så meget, som de gør, kan det slå bunden helt ud af din økonomi, siger Klaus Høm.

Sidste år uddelte foreningen 300.000 kroner til 161 børnefamilier med sklerose. I år hæver de beløbet til 600.000 kroner.

Foreningen har uddelt julehjælp til familier i mere end 30 år. Hvert år mærker foreningen, hvor meget hjælpen betyder for familierne.

- Den hjælp, vi kan give dem, er fuldstændig afgørende for, at de kan købe en beskeden julegave til børnene eller købe bare en smule julemad, siger Klaus Høm.

Direktøren fortæller desuden, at mange sklerosepatienter er på overførselsindkomst, så de har ikke mange penge mellem hænderne.

- Man hører ofte, at der ikke findes fattigdom i Danmark. Men når vi ser, hvor lidt nogle familier har at gøre med, så passer det ikke, understreger Klaus Høm.

Sklerose er en uhelbredelig sygdom, hvor kroppens egne antistoffer og immunceller angriber et fedtstof i hjernen og rygmarven.

Hvert år indsamler Scleroseforeningen penge ind til støtte af forskning i sygdommen. I år blev der samlet cirka 5,6 millioner kroner ind.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.