Inflationen kan mærkes på Roskilde Festival

Det er dyrere at være gæst på årets Roskilde Festival, men det er ikke ensbetydende med et større overskud.

Gæsterne på Roskilde Festival køber i år dyrere fadøl og mad, når de går i festivalens boder. Festivalen har hævet priserne på flere varer, fordi inflationen har gjort det dyrere at lave festival. <i>Helle Arensbak/Ritzau Scanpix</i>

Gæsterne på Roskilde Festival køber i år dyrere fadøl og mad, når de går i festivalens boder. Festivalen har hævet priserne på flere varer, fordi inflationen har gjort det dyrere at lave festival. Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Krigen i Ukraine, stigende energipriser og globale forsyningsproblemer.

Verden over er priserne skruet i vejret på nærmest alting. Og det gælder også på Roskilde Festival.

Selv om priserne normalt ville stige i løbet af tre år - som der er gået siden sidste festival på grund af corona - er de i år sat ekstra meget op på blandt andet mad og drikkevarer på grund af den høje inflation.

Det fortæller Roskilde Festivals administrerende direktør, Signe Lopdrup.

- Vi kommer til at se nogle prisstigninger, og vi kommer også til at se nogle øgede udgifter for os i forhold til at producere festivalen.

- Og det kommer også til at betyde prisstigninger for vores samarbejdspartnere, vi har på pladsen, siger hun.

Selv om Roskilde Festival regner med at få tilskud fra staten for de to coronaaflysninger, kan de stadig mærkes på økonomien.

Langt de fleste gæster købte deres billetter for snart tre år siden. Og det giver en forskel fra priserne dengang til nu, der kan mærkes, fortæller Signe Lopdrup.

Derfor regner Roskilde Festival også med at lave et mindre overskud i år og de næste par år, end man gjorde i eksempelvis 2018 og 2019.

Det kommer til at få konsekvenser for de organisationer, festivalen giver sit overskud til.

- Vi er jo en indsamlingsvirksomhed, og det vil sige, at vi uddeler det fulde overskud fra Roskilde Festival hvert år.

- Så det får den konsekvens, at vi har mindre at dele ud af. Og det vil sige, at vi har mindre, som kan gøre godt og være til gavn for børn og unge efter festivalen, siger Signe Lopdrup.

Det bliver dog ikke en underskudsforretning.

Men plusset bliver nok nærmere 10 millioner end de knap 20 millioner kroner, det lå på før coronapandemien, fortæller Signe Lopdrup.

Den typiske Roskilde Festival-gæst er i starten af tyverne og derfor ikke nødvendigvis så købestærk som et ældre publikum.

Derfor har festivalen gjort sit bedste for ikke at hæve priserne alt for meget.

- Så når vi siger, at vi regner med, at vi laver et mindre flot resultat i år, så er det jo også, fordi vi har gjort os meget umage med at holde prisstigningerne på det lavest mulige niveau, siger hun.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.