Instruktør modtager flotte anmeldelser for debutfilm

Christian Bengtsons debutfilm "Krysantemum" høster roser, hvor især familiedramaet spiller en hovedrolle.

Henrik Birch modtager ros for sin rolle som faren Thomas i "Krysantemum". Soundvenue beskriver Henrik Birchs rolle for "eminent velspillende". <i>Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix</i>

Henrik Birch modtager ros for sin rolle som faren Thomas i "Krysantemum". Soundvenue beskriver Henrik Birchs rolle for "eminent velspillende". Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Christian Bengtson debuterer som instruktør med udkantsthrilleren "Krysantemum", der foregår på den jyske vestkyst.

Anmelderne kvitterer med fine bedømmelser, hvor især Berlingske er begejstret for Bengtsons debutfilm.

Filmen handler om en familie med sønnen Anders (Morten Hee Andersen) og faren Thomas (Henrik Birch) i hovedrollerne.

Far og søn er ikke på talefod. Derfor må Anders' mor (Karen-Lise Mynster) agere mægler mellem de to.

Far Thomas trues med at blive smidt på gaden på grund af en miljøsag på sin gård, medmindre han skaffer en halv million kroner.

Anders, der bor i Aalborg, ser det som en chance for igen at komme på talefod med sin far.

Som en sidegesjæft sælger sønnen Anders ulovligt fyrværkeri.

Da faren samtidig har sit eget speditørfirma, ser Anders en mulighed for at samle den halve million ind ved at optrappe salget af det ulovlige fyrværkeri og gøre det til en landsdækkende forretning.

Berlingskes anmelder, Kristian Lindberg, er mest gavmild med stjernerne. Han giver fem ud af seks stjerner.

- Det er faktisk ret blændende skruet sammen af Christian Bengtson, der er uddannet fra Filmskolens manuskriptforfatterlinje.

- Til en vis grad lykkedes instruktøren også med filmens anden ambition om at gå psykologisk tæt på en familietragedie, skriver Kristian Lindberg.

Netop familiedramaet lægger også Jyllands-Postens anmelder, Katrine Sommer Boysen, vægt på. Hun giver filmen fire ud af seks stjerner.

- Forholdet mellem Anders og Thomas er særligt anstrengt, og Bengtson, der også har skrevet filmens nedtonede manuskript, stiller sig heldigvis som udgangspunkt tilfreds med at undersøge den afsporede konflikt på distance.

- "Krysantemum" er en udkantsthriller, hvis spænding lades op af vestkystens rå natur, der stråler i David Bauers smukke og illusionsløse billedside, skriver Katrine Sommer Boysen.

Soundvenue er ligesom Jyllands-Posten endt på fire ud af seks stjerner for filmen.

- Sorgarbejde er hårdt arbejde, men det er aldrig for sent. "Krysantemum" tacklede mig ved at blive en gribende fortælling, hvor især Henrik Birch som faren Thomas er eminent velspillende.

- "Krysantemum" ligner først et kanonslag med svigtende lunte, men udvikler sig til en rørende film om at række ud efter andre mennesker, selv når det kan virke for sent, skriver Henrik Reinberg Simonsen fra Soundvenue.

"Krysantemum" kan ses i landets biografer fra torsdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.