Medarbejdere i DR nedlægger arbejdet i protest mod fyringsrunde

47 medarbejdere har tirsdag fået besked om, at de ikke længere skal arbejde hos DR.

En gruppe DR-ansatte har nedlagt deres arbejde som reaktion på den fyringsrunde, der er blevet gennemført tirsdag. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

En gruppe DR-ansatte har nedlagt deres arbejde som reaktion på den fyringsrunde, der er blevet gennemført tirsdag. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flere afdelinger i DR har tirsdag valgt at nedlægge arbejdet i protest mod den fyringsrunde, som mediet netop har gennemført.

Det skriver Politiken.

Det er uvist, hvor mange ansatte der har nedlagt arbejdet. En gruppe DR-ansatte har imidlertid i fællesskab skrevet et brev som reaktion på fyringerne.

- Der er slået alvorlige skår i tilliden til ledelsen og dens mulighed for at sikre fremtiden for hele organisationen, skriver medarbejdere i DR-afdelingerne Kultur og Debat Lyd, Bred Kultur og Fakta og Specialiseret Kultur og Tro i en udtalelse ifølge Politiken.

- Ikke mindst den manglende forudsigelighed og gennemsigtighed i beslutningsprocesserne gør det vanskeligt for os at bevare tilliden til, at DR's øverste ledelse evner at sikre DR's kvalitet, økonomi og arbejdsforhold.

Tirsdag har 47 medarbejdere fået besked om, at de ikke længere skal arbejde hos DR. Det skriver fagbladet Journalisten på baggrund af en nyhed på DR's intranet, som fagbladet har set. Der var tidligere lagt op til 60-70 afskedigelser.

14 af afskedigelserne skal finde sted i DR Nyheder, mens 33 sker i afdelingen Kultur, Børn og Unge. Den står blandt andet for radiokanalen P3, kultur- og debatstoffet på radiokanalen P1 samt programmerne "Detektor" og "Debatten".

Det blev meldt ud i sidste uge, at knap 100 stillinger skulle nedlægges, hvoraf en del skulle findes gennem afskedigelser.

Arbejdsnedlæggelsen varer ifølge Journalisten til onsdag morgen. Her vil medarbejderne mødes igen til fortsatte drøftelser.

Afskedigelserne begrundes med, at DR vil bruge færre penge på det, der i DR-sprog hedder indholds- og programproduktion.

Til gengæld skal der bruges flere penge på DR Lyd og DR TV, og samtidig skal DR bruge flere digitale designere, flere kodere og it-udviklere.

Gruppen af utilfredse ansatte, der står bag brevet, skriver videre, at der er mere på spil end tabet af kolleger.

- Ledelsen har skabt udtalt utryghed blandt DR’s vigtigste ressource: medarbejderne. Der er både strukturel og psykologisk utryghed og dertil mistillid til ledelsen, lyder det i udtalelsen.

Ifølge mediet Journalistens oplysninger er P1 Debat ikke blevet sendt som planlagt klokken 12.15 tirsdag. Det samme gælder Kulturen, som sendes fra 14-16.

Det skyldes nedlæggelsen af arbejdet, skriver mediet videre.

Værten på faktatjekprogrammet Detektor, Adina Ren, og to journalister på programmet skriver desuden på Twitter, at DR lukker Detektor.

- Absurd beslutning. DR lukker Detektor. Mangler ord. Timingen op til valg er perfekt, vi havde nærmest ikke noget at lave alligevel, skriver journalist Tine Toft.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra DR. Klokken 15 holder DR stormøde med medarbejderne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.