Medarbejdermangel i højsæson: Kom i god tid til Københavns Lufthavn

Passagerer, der i weekenden skal flyve inden for Europa, anbefales at komme op til 2,5 timer før afgang.

Passagerer, der skal flyve fra Københavns Lufthavn henover de næste weekender og helligdage, anbefales at komme i ekstra god tid. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Passagerer, der skal flyve fra Københavns Lufthavn henover de næste weekender og helligdage, anbefales at komme i ekstra god tid. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

De passagerer, der skal med et fly fra Københavns Lufthavn i løbet af de kommende helligdagsweekender, anbefales at komme i ekstra god tid.

Og er det muligt, er det også en god idé at tjekke ind hjemmefra. Det oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Rådet kommer, fordi lufthavnen forventer et ekstra pres og lange køer ved både sikkerhedskontrollen og chek-in.

- Vi er desværre inde i en periode, hvor vi er ekstra pressede, og hvor vi må appellere til passagernes tålmodighed, siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.

- Hvis man har mulighed for det, anbefaler vi, at man checker ind hjemmefra. Det kan man med langt de fleste selskaber. Derudover er det en fordel, at man har alle sine dokumenter klar både printet på papir og elektronisk, siger han.

Presset sker på grund af et stigende antal rejsende og mangel på personale.

I weekenden anbefales europæisk rejsende at møde op i lufthavnen op til 2,5 timer før afgang. Det gælder særligt de passagerer, som skal med et fly lørdag den 21. maj mellem klokken 15.00 og 19.00 eller søndag den 22. maj mellem 15.00 og 21.00.

Desuden er det en god idé at have ekstra styr på, om håndbagagen er pakket korrekt, påpeger lufthavnsdirektør Peter Krogsgaard.

- På den måde kan man selv være med til, at det hele glider lidt nemmere, siger han.

Københavns Lufthavn mangler medarbejdere til det igen høje rejseniveau, efter en stor del blev afskediget, da flyene stod stille under coronanedlukningerne.

Der er dog fuld gang i ansættelserne, forsikrer Peter Krogsgaard. Han understreger, at det blot forventes at være de næste uger, rejsende skal væbne sig med tålmodighed. Til sommer bør medarbejderniveauet være tilbage på normalen.

- Det tager tid at uddanne og sikkerhedsgodkende nye medarbejdere, inden de kan få lov til at arbejde i lufthavnen. Vores security personale arbejder på højtryk og gør alt, hvad de kan, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.