Ny rapport viser udbredt mistrivsel blandt biseksuelle

Biseksuelle personer oplever ifølge ny rapport problemer, når det handler om uddannelse, arbejde og trivsel.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Med Copenhagen Pride starter der lørdag en uges fejring af retten til at elske, hvem man vil.

Men i kontrast til Pridens glæde og fest står en ny rapport, der viser, at særligt de biseksuelle i hverdagen oplever store udfordringer.

Rapporten er udgivet af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Vive.

Den viser, at biseksuelle personer tager mere medicin mod psykiske lidelser, de dropper oftere ud af uddannelser og har flere økonomiske problemer.

Ifølge Jane Greve, som er professor ved Vive og forfatter til rapporten, er der en klar årsag til udfordringerne hos lige præcis de biseksuelle.

- Det kan måske være en udfordring, at man ikke har en kasse, som man kan putte dem i.

I rapporten fremgår det, at grundskolen for en tredjedel af de biseksuelle er den højest gennemførte uddannelse. Det er en markant større andel med kort skolegang end for homo- og heteroseksuelle.

Næsten hver tredje biseksuelle kvinde har ifølge rapporten benyttet medicin til eksempelvis behandling af depressioner eller andre lidelser.

Rapporten er bestilt af ligestillingsminister Trine Bramsen (S). Den viser ifølge hende en bekymrende tendens.

- Vi kan ikke bare lukke øjnene over for det her. Og vi kan ikke bare læne os tilbage. Der er alt for mange i de her grupper, som ikke har en god og tryg hverdag, siger hun.

En gennemgående tendens i rapporten er mistrivsel. Det gør, at biseksuelle forlader videregående uddannelser af andre årsager, end tilfældet er for hetero- og homoseksuelle.

- De svarer i langt højere grad, at det handler om mistrivsel. Det handler ikke om, at uddannelsen ikke har været noget for dem. I stedet handler det om stress og depression og lignende, fortæller Jane Greve.

For at stoppe den tendens skal problemet ifølge Trine Bramsen anerkendes, så der kan handles på rapportens konklusioner. Ifølge ministeren starter det med, at man anerkender problemets tilstedeværelse.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.